‘t Zonnetje in huis

Op 26 april 2019 vierde verpleeghuis Het Zonnehuis in Beekbergen haar 90-jarig bestaan. Deze zorginstelling behoort tot de oudste verpleeghuizen in Nederland. De cliënten, medewerkers en vrijwilligers vierden deze dag samen, met allerlei leuke en soms ook leerzame activiteiten zoals de talentenjacht “Zonnehuis got Talent’. Gelukkig hoefde ik niet eerst auditie te doen voor een strenge jury, en mocht ik de gasten direct vermaken met mijn goocheltrucs.

Op het podium…

De voorstelling begon vanaf een centraal podium. Het was een gemengde groep met verschillende leeftijden en afwijkende verstandelijke en fysieke vermogens. Bij goocheltrucs is het bedoeling om mensen te misleiden, zonder ze te verwarren. Er moet dus een balans gevonden worden die iedereen aanspreekt. Het podium gedeelte had ik bewust kort gehouden, zo bleef er meer tijd over voor tafelgoochelen.

Zonnehuis Beekbergen

…En tussen de mensen!

Na de podium act ging ik verder met trucs opvoeren in de zaal. Dan is het niet nodig voor de aanwezigen om zich voor een lange tijd te concentreren op één act. De dag was immers gevuld met activiteiten en ik wilde niet iedereen vermoeien met mijn optreden. Onder de cliënten bevinden zich een aantal dementerende senioren en andere personen op hoge leeftijd. Daarom werkte ik met duidelijke en zeer visuele trucs waarbij het publiek niet minutenlang aan het lijntje wordt gehouden. Zo haalde ik een doekje uit de mouw bij iemand, en ik vulde een ‘lege’ hand met grote sponsballen. Eigenlijk heel eenvoudige trucs dus, waarbij de presentatie in dit geval van groter belang is dan de technische kwaliteit van de goochelaar. Aan de positieve reactie te zien van Christine Oosterkamp had ik de juiste snaar geraakt.

Het betrof een belangeloos optreden waar ik met plezier mijn medewerking aan heb verleend. Ieder publiek is anders, en daar stem ik uiteraard mijn act op af. Deze uitdagingen maken optreden nóg leuker!

Reactie door Christine Oosterkamp van Het Zonnehuis te Beekbergen

Geweldige voorstelling

Jordi is geheel belangeloos aanwezig geweest op het 90 jarig bestaan van het Zonnehuis te Beekbergen. Hij heeft daar voor cliënten, personeel en bezoekers een geweldige voorstelling gegeven. Afgestemd en passend bij de doelgroep.

Andere blog artikelen

  • workshop goochelen

    Ik heb weer een leuke workshop mogen doen.  Dit keer was het in Someren. Het was een workshop tafelgoochelen.  Een enthousiaste groep mensen heb ik eenvoudige trucs geleerd met…

  • goochelaar voor bedrijfsfeest

    Regelmatig doe ik optredens als tafelgoochelaar op huwelijksfeesten. De onderstaande reactie kreeg ik na een optreden in Tilburg. Altijd weer erg leuk om te lezen dat iedereen het leuk…

  • kindergoochelen op een basisschool

    Hieronder zie je de foto's van mijn optreden op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer. Ik heb mijn kunsten al meerdere keren voor deze basisschool mogen…

Geef een reactie