Home » optredens » Workshop goochelen

Workshop goochelen

workshop goochelenBen jij het type dat bij een dichte deur even moet kijken wat er achter schuilt. Bij een pruttelende pan soep even de deksel oplicht om te zien wat er onder borrelt? En het type dat in opperste concentratie naar een goochelaar kijkt om de truc te doorgronden? Dan ben jij het type dat zich graag zal onderdompelen in een workshop goochelen door goochelaar Jordi!

Er is maar één regel…

De belangrijkste regel van goochelaars en illusionisten is nooit jouw trucs prijs te geven. Hoe is het dan mogelijk dat er zoveel goochelaars zijn? Illusionisten die grote trucs verklappen worden met enige regelmaat uit de federatie van goochelaars verbannen, andere goochelaars zien het juist als een mogelijkheid mensen te interesseren voor de kunst van het goochelen.

De gemaskerde illusionist maakte een televisieprogramma waarin hij illusies zoals die van David Copperfield letterlijk onthulde. Het komische duo Penn en Teller leggen regelmatig goocheltrucs uit. Dat hoeft geen probleem te zijn zolang er maar een doel achter zit. De gemaskerde illusionist wilde innovatie aansporen en daarvoor moet je eerst de oude trucs letterlijk ontmaskeren. Penn en Teller laten het lijken alsof ze één truc uitleggen maar voeren tegelijkertijd een nieuwe, en veel betere truc uit. Goochelaar Jordi geeft in zijn workshop goochelen het publiek een kijkje achter de schermen van de magische kunsten en zal daarmee de verwondering niet wegnemen, maar juist doen groeien!

Vingervlug met kaarten

De Nederlander Fred Kaps behoort tot de beste kaart goochelaars ooit, Richard Ross was een meester van de ringen. Nederland heeft een rijke historie aan hoogstaande goochelacts. Daarnaast zijn er ook illusionisten als Hans Klok met grote trucs, maar het is juist die vingervlugheid met een stok kaarten wat goochelen echt magisch maakt. Een stok kaarten past ook beter in jouw binnenzak dan een Bengaalse tijger.

Leer magie van binnen en buiten

Tijdens de workshop goochelen leren de aanwezigen diverse technieken om elk publiek om de tuin te leiden. Met een stok kaarten in je zak kun je een elk publiek boeien. Op welke manier houd je de kaarten vast, welke rol speelt interactie met het publiek tijdens de uitvoer van de truc? Goochelaar Jordi legt graag diverse trucs en technieken uit aan zowel beginners als gevorderden. Goochelaar Jordi balanceert vakkundig tussen het uitleggen van de truc zonder de magie te verstoren. Je leert dat goochelen niet alleen om de kaarten of de balletjes gaat, maar juist om de interactie met de omstanders.

Interesse in een workshop goochelen?

Een workshop goochelen is bij uitstek geschikt voor een groepsevenement zoals een bedrijfsuitje, een familiefeestje of een vrijgezellenfeest. Het is hilarisch om elkaar om de tuin te leiden, en om de tuin geleid te worden. Ook als individu kun je aansluiten bij één van de workshops goochelen, daarna kun je familie en vrienden trakteren op een indrukwekkend staaltje magie. Met een leuke goocheltruc wordt zelfs de grootste muurbloem het middelpunt van de aandacht!

Goochelaar Jordi licht graag een tipje van de sluier op en neemt je mee in de magische wereld van goochelen. Als jij trucs en technieken wilt leren, een leuke workshop wilt beleven en later jouw omgeving wilt laten genieten van jouw nieuwe behendigheid, neem dan snel contact op met goochelaar Jordi.

Workshop ballonvouwen

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Op donderdag 15 september was het de dag van de pedagogisch medewerkers. Als oudercommissie van een kinderdagverblijf in Zundert wilden we voor de leidsters een leuke workshop organiseren die zowel leuk is als waar de leidsters in hun werk nog wat aan hebben! Het idee was om dit jaar een workshop ballonvouwen te doen. Via internet kwamen we bij Jordi terecht. De afspraken waren snel en in wederzijds goed overleg gemaakt.
De workshop is uitstekend bevallen bij zowel de leidsters als de aanwezigen van de oudercommissie. Jordi wist zijn publiek goed te boeien. De workshop zat goed in elkaar. Het niveau sloot goed aan bij het niveau van ons als beginnelingen en het geleerde was prima in de praktijk toe te passen. De dagen daarna zijn de leidsters meteen met de kinderen aan de slag gegaan en nu (half oktober) hebben de leidsters het nog steeds over de workshop. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Jordi, bedankt voor je inzet en de leuke avond en graag tot ziens.

 

door Twan Zopfi van Surplus kinderopvang

Workshop goochelen

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

In Januari heb ik een workshop goochelen gevolgd bij Goochelaar Jordi. Het was zeer leerzaam en de tijd vloog voorbij. Jordi laat niet alleen trucs zien, maar legt ook uit hoe je hem het beste en leukste kunt brengen bij je publiek.
Ik heb inmiddels mijn trucjes al laten zien op een paar feestjes, is altijd leuk want je hebt altijd iets te doen.
Ik denk dat de workshops van Jordi zeer geschikt zijn voor een ieder die wat leuks wil hebben op een feestje, maar ook zeker wel voor groepen zoals personeelsfeesten en vrijgezellendagen.

door Ronald Kieftenbeld

Workshop voor kinderopvang Piko

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Hoi Jordi,
De workshop is als erg leuk ervaren.
We hebben erg veel lol gehad en petje af voor jouw,
met al die gierende dames om je heen 🙂
Bedankt voor je workshop !!


door Daphne Wolters van Kinderopvang Piko

Goochelworkshop

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Een tijdje geleden heb ik bij Jordi een goochelworkshop gevolgd.
Ik vond dit heel erg leuk en ook heel erg leerzaam.

Ik heb verschillende trucs geleerd maar ook hoe ik een truc het beste kan presenteren.

Super veel geleerd dus!

Gr Jaron

door Jaron Lammertink

Boeiend voor 4 tot 80 jaar!

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Jordi heeft bij ons familiefeest opgetreden. Twee uur lang heeft hij eigen trucs afgewisseld met een workshop. We hadden een groep met zo’n veertig mensen, variërend in de leeftijd van 4 tot 80 jaar. Wat ik knap van Jordi vind, is dat iedereen de hele show geboeid bleef kijken. Het waren niet alleen de trucs maar ook zijn manier van presenteren en inspelen op de groep die geweldig waren. Meerdere keren werd er iemand uit het publiek gehaald voor een truc, hilarische momenten leverde dat op. Na afloop van de show nam Jordi nog alle tijd voor de kinderen. Al met al heel erg geslaagd, een aanrader voor zowel jong als oud. Jordi, nogmaals bedankt!

door Samantha van Pelt

Professional

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Een echte Professional!

door David Sokoloff

 

Andere blog artikelen

 • bordje Eernewoude

  Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

 • goochelen leren

  zaterdag 3 mei 2011 Op de BSO de Leeuwerik heb ik een workshop goochelen gegeven voor kinderen.  Het is erg leuk om kinderen te motiveren…

 • workshop goochelen

  Ik heb weer een leuke workshop mogen doen.  Dit keer was het in Someren. Het was een workshop tafelgoochelen.  Een enthousiaste groep mensen heb ik eenvoudige trucs geleerd met…

 • leer goochelen met kaarten

  Leer goochelen met kaarten: 3 magische tips Het is heel indrukwekkend als je een goochelaar met een stok kaart ziet spelen. De kaarten dansen haast…

 • close up goochelaar

  Als je met je gezicht pal voor een camera gaat staan heet dat een close-up, een detail opname van heel dichtbij. Bij goochelen wordt ook…

 • optreden voor make a wish

  Goochelen voor het goede doel, met een goed gevoel Elk leven is een wonder op zich, tijdens dat leven maak je mooie dingen mee, maar…

door | apr 4, 2016 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *