Tafelgoochelaar bij verjaardagsfeest

Hoi Jordi,
Hierbij onze ervaringen van een onvergetelijke avond.
Word je vijftig, verwacht je een Abraham. Nee hè, komt er een Steven Seagal-achtige man in een strakke outfit aanbellen. Stelt zich voor als entertainer, …..zal wel denk ik. Het is nl een verassing voor mij!
Na het oplaaien van de barbeque’s en doorgeven van de eerste consumpties, ben ik nog steeds in het ongewisse wat er staat te gebeuren. De mensen druppelen binnen, echter ook mijn onbehagengevoel, wat staat er op touw? Ik houd mijn vrouw in de gaten, hij lijkt tenslotte toch op Steven!!
HIj schuift zich moeiteloos tussen de inmiddels verzamelde vrienden, maar heeft wel een colbertje aangetrokken. Ben ik niet gewend van onze intimi. Dwingt wel respect af trouwens. Ogen zijn gefocussed.
HIj vertelt dat hij gaat goochelen. Nou lekker, zo’n trucje kan ik zelf ook wel hoor.
Er zijn veel kinderen aanwezig en die beschouw ik toch als uitermate kritisch en zeg tegen mijn kleinste, die ik naar voren schuif; houd hem maar in de gaten, je weet nooit. Hij begint ontspannen aan een aantal verbazende acties, waar allerlei dingen verdwijnen en weer tevoorschijn komen. Gelukkig is mijn vrouw niet verdwenen in een kast of zo, mijn portemonee heb ik voor de zekerheid al veilig gesteld.
Een aantal lieve vrienden die zeggen dat ze zich nooit te laten beduvelen, kramen nu toch uit:
“hoe-kan-dat-nou” ! !!
In ontspannen sfeer gaat Jordi door; ring weg – kaarten weg – kijkt de mensen aan die er niets van snappen en dan spullen terug, kaarten geraden (hij haalt ze overal vandaan), en de kinderen met gapende mond: NOU JA!!!
Door de drankjes en hapjes heen dartelt onze Steven slinks door, iedereen verbazend achterlatend. Men praat na hoe het het kan en geeft uitleg aan elkaar hoe hij het doet. ’t is zo simpel hè. Echter als hij dan hetgeen doet wat men verwacht, zit er weer en andere wending aan. We snappen er niets van.
Ik heb zeer kritsch gekeken, , SUPER “JORDI/ STEVEN!!!
Ik snap er nog steeds niets van! Na vijftig jaar nog zo dom; ik blijf ontgoocheld achter, maar wel met een superervaring!!!!!!

Bedankt Jordi !!!!!!