Home » optredens » Tafelgoochelen in België

Tafelgoochelen in België

Hoewel ik meestal optreed in de lage landen word ik soms uitgenodigd voor een internationaal optreden. Zo werd ik gevraagd om in België een verjaardag te voorzien van wat live entertainment. Wat vonden de Zuiderburen van deze magische gast uit Nederland?

Waar is mijn publiek?

Ik bied naast een centrale act ook tafelgoochelen aan. Dan loop ik “in het wild” rond tussen de gasten en knoop hier en daar een gesprekje aan, en voer een paar leuke trucs uit met de gasten. Omdat er een lopend buffet was opgesteld leek tafelgoochelen de meest voor de hand liggende keuze. Voor mij is goochelen tijdens een etentje altijd een leuke uitdaging, ik kan namelijk ook bestek buigen. Inderdaad, net als die andere meneer op de televisie, al geef ik eerlijk toe dat ik geen speciale krachten heb, ik doe het puur met mijn vaardigheden als goochelaar. Eigenlijk is dat veel moeilijker dan buigen met je geest toch? De catering is er niet zo gelukkig mee, de gasten konden het gelukkig wel waarderen.

Internationaal goochelaar Jordi

Door mijn trucs met kaarten, bestek en andere voorwerpen begon er zich een steeds grotere groep mensen om mij heen te vormen. Dat is altijd een goed teken, zeker met die heerlijke geur van het buffet een klein stukje verderop. Als de mensen niet zelf op me af waren gekomen was ik gewoon naast het buffet gaan staan. De reacties waren gelukkig weer erg positief, al konden veel mensen het niet laten om de opmerking te plaatsen “dat is bijzonder goed… voor een Nederlander”. Ik moet hierbij opmerken dat het publiek deze avond erg scherp was… voor Belgen dan…

Met goochelen worden alle grenzen verbroken, niet alleen de grenzen van het onmogelijke, ook de landsgrenzen. Graag tot ziens in België, zet de vorken en lepels maar alvast klaar!


Meer over tafelgoochelen…

Andere blog artikelen

 • optreden voor Liander in glazen ruimte

  De Glazen Ruimte is een bijzondere locatie in Maarssen, in deze opvallende omgeving met een strakke en trendy vormgeving worden diverse evenementen georganiseerd. Ditmaal was…

 • workshop goochelen

  Ik heb weer een leuke workshop mogen doen.  Dit keer was het in Someren. Het was een workshop tafelgoochelen.  Een enthousiaste groep mensen heb ik eenvoudige trucs geleerd met…

 • goochelaar in Stroe

  Niet alle relaties zijn bestemd voor de eeuwigheid. Ja, je kunt een paar in de echt laten verbinden, maar wie weet wat er in de…

 • goochelaar in Winterswijk

  Je weet als live artiest nooit precies wat je kunt verwachten tijdens een boeking. Het weer bijvoorbeeld, de ene keer sta je in de stromende…

 • doopfeest

  Een doopfeest gaat doorgaans gepaard met water, maar bij deze doop was iedereen letterlijk omringd met water! Ik was namelijk uitgenodigd als tafelgoochelaar tijdens de…

 • Plaatsnaam bordje Joppe

  Er hebben al veel illusionisten opgetreden in Las Vegas. Van Siegfried & Roy met tijgers naar David Copperfield die een rondje vliegt, en het duo…

door | feb 19, 2011 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

goochelaar Jordi nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Eén keer per maand verstuurt Jordi zijn nieuwsbrief. Blijf ook op de hoogte van alle magische belevenissen, nieuwe shows en speciale acties.
Schrijf je hier in -->

Gelukt! :)