Home » optredens » Magische touwen

Magische touwen

Magische touwen onthullen logo Scrum at School

Scrum is een onderwijsmethode voor leerlingen in het VMBO, MBO en HBO met als doel de motivatie van leerlingen te verhogen en de samenwerking tussen klasgenoten te verbeteren. Scrum@School helpt opleidingen om de Scrum methode in te voeren. Tijdens de conferentie “The Magic of Scrum in Education” wilde de organisatie graag een stukje magie in de presentatie brengen. En toen dachten ze direct aan Goochelaar Jordi!

Goochelen op maat

Ik word vaak geboekt voor feesten en evenementen. In een aantal gevallen is de opdracht duidelijk; zorg dat de aanwezige gasten vermaakt worden. Soms weet ik van tevoren precies de samenstelling van het aanwezige publiek, soms moet ik ter plekke de juiste snaar zien te raken. Ellen Reehorst van Scrum@School kon het maatwerk wel waarderen. Tijdens de voorbereiding dacht ik mee over de juiste manier van presenteren om het onderhoudend en spannend te houden. Tijdens de conferentie zou het hoogtepunt de onthulling van een nieuwe naam en logo zijn. Daar kon ik wel iets mee!

goochelaar onthult logo

De truc met de touwen

Je kunt goochelen met kaarten, bekers, ringen, konijnen en nog veel meer. Ik vind de truc met de touwen leuk om te doen, en gelukkig denkt het publiek daar hetzelfde over! Het is een klassieke truc die de aandacht van de aanwezigen trekt en nieuwsgierigheid opwekt. In basis is het een duidelijke act die goed te volgen is, ook vanuit de zaal. Ditmaal kwam ik samen met de organisatie op het idee om het nieuwe logo te presenteren als finale van de truc. Er bleek een doek aan het touw bevestigd te zijn… Hmmm, laten we die maar eens ontvouwen en tonen aan het publiek. Het was de nieuwe naam Scrum at School, in de nieuwe huisstijl met een sprankelend nieuw logo! Het publiek reageerde enthousiast, hoewel een deel van het applaus waarschijnlijk voor de naam was, eis ik graag alle waardering voor mezelf op!

Cartoon van goochelaar Jordi

Die staat er gekleurd op

Ik was achteraf verrast toen ik mezelf terugzag. Ik ben wel gewend dat er foto’s gemaakt worden van mijn optredens, nu had Luko Cartoons een prachtige cartoon gemaakt van de onthulling. Net als bij een klassieke goochelaar verscheen het nieuwe logo uit de hoge hoed. Ik moet er eerlijk bij vermelden dat op het podium geen hoed werd gebruikt maar een speciaal “toverzakje”. Maar de cartoon maakt het misschien nog wel leuker, zeker met die stralende glimlach!

Dus onthoud; Eduscrum heet voortaan Scrum@School!

Magic moments

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Jordi heeft tijdens de Conferentie ‘The Magic of Scrum in Education’ met een fantastische touwact onze nieuwe naam en logo onthuld. Tijdens de lunchpauze zorgde hij voor werkelijk magische momenten. Iedereen stond er met z’n neus bovenop en toch … fascinerend! Verder erg plezierig met Jordi samengewerkt tijdens de voorbereiding. Hij denkt mee en maakt er nog iets veel mooiers van dan we zelf hadden kunnen bedenken.

door Ellen Reehorst van scrumatschool
Scrum@school helpt scholen bij de invoering van Scrum, een krachtige methodiek voor effectief samenwerkend leren.

Andere blog artikelen

  • Op dit moment is goochelaar Jordi exclusief werkzaam bij Dutch Magic! Dutch Magic over Goochelaar Jordi: Met trots presenteren wij onze nieuwste aanwinst: Jordi Jansen!…

  • afbeelding van de site magicforkids.nl

    In 2008 besloot ik van goochelen mijn beroep te maken, naast het registreren van mijn eigen bedrijf liet ik twee websites maken; Visual Card Magic…

  • goochelaar lelystad

    Dat mag in de krant! Op zaterdag 26 november was er een “Magic Gambling Night” in het Fair Play Casino in Lelystad. Dit evenement werd…

door | jun 4, 2017 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *