Home » goochelaar » Richard Turner

Richard Turner

Kaart manipulatie is een compleet eigen stroming binnen de goochelkunst. Hoewel de meeste goochelaars wel een aantal kaarttrucs in hun repertoire hebben zijn er slechts een klein aantal specialisten die zich compleet hebben toegelegd om een stok kaarten tot in de kleinste finesses te manipuleren. Richard Turner is zo’n artiest, door vele collega’s wordt hij zelfs de beste kaartgoochelaar ter wereld genoemd. Daarnaast is er nog een eigenschap die Turner uniek maakt; hij is een goochelaar die blind is.

Blind zijn is geen beperking

Richard Turner werd geboren met zicht, maar door een ziekte op negenjarige leeftijd werd hij legaal blind. Hij ziet enkele wazige schaduwen en verder niets. Dat heeft hem niet weerhouden een succesvolle carrière op te bouwen als stuntman, casino surveillance expert en professionele poker speler. Daarnaast heeft hij ook nog eens een vijfde graad zwarte band karate. Hij heeft zijn pensioen dus ruimschoots verdiend. Toch vertoont hij nog steeds regelmatig zijn kaarttrucs, ondermeer in The Magic Castle voor het oog van zijn collega’s.

Het zit in de vingers

Het lijkt onmogelijk, kaarttrucs uitvoeren zonder te kunnen zien, toch is zicht minder belangrijk dan je zou denken. Veel kaartmanipulatie schuilt in de manier van bewegen, kaarten tellen en organiseren. Zo kun je letterlijk blindelings een specifieke kaart vinden een een compleet kaartspel. Omdat Turner niet kan zien worden andere zintuigen verscherpt, waaronder zijn tastgevoel. Zo wordt hij elk jaar uitgenodigd door een kaarten fabrikant in de Verenigde Staten om de kwaliteit van het materiaal te controleren. In 2010 was hij te zien in “The Tree of Life” met o.a. Brad Pitt, waarin Turner aan de Blackjack tafel mocht plaatsnemen.

Richard Turner heeft in zijn leven meer bereikt dan vele mensen met alle zintuigen. Turner liet zich niet beperken door zijn gebrek aan zicht, hij weigerde ook braille te leren. Deze artiest bewijst dat goocheltrucs echt magie kunnen zijn in de handen van een meester.

 


op 20 oktober 2014 verscheen er een artikel over Richard Turner op kaartengoocheltrucs.nl. Kaartengoocheltrucs.nl is gestopt. Lees er hier meer over….

Andere blog artikelen

  • Als lid van Dutch Magic ben ik onlosmakelijk verbonden met Richard Ross. Deze Nederlandse goochelaar begon in 1986 met het Magic Art Center, nu wordt…

  • verkleurende kaartspel

    Een goochelaar is een bedrieger die er eerlijk voor uitkomt. Je wilt als toeschouwer “veilig” bedrogen worden, dat is de reden waarom je naar een…

  • leer goochelen met kaarten

    Leer goochelen met kaarten: 3 magische tips Het is heel indrukwekkend als je een goochelaar met een stok kaart ziet spelen. De kaarten dansen haast…

door | jan 1, 2018 | goochelaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *