Home » goochelaar » Penn & Teller

Penn & Teller

De belangrijkste regel van een goochelaar is dat ze nooit trucs mogen uitleggen aan het publiek. De tweede regel is dat je nooit een truc twee maal achter elkaar moet laten zien. Penn & Teller leggen niet alleen trucs uit, ze zijn ook niet te beroerd om dezelfde truc tweemaal op te voeren. Zelf geef ik regelmatig goochelworkshops, ik breek daarmee ook de eerste regel. Ik hoop dat ze bij de “Magic Circle” niet meelezen!

Jongleur & Goochelaar

Penn & Teller zijn een apart duo. Penn is afgestudeerd aan de Clown Academie waar hij zeer goed leerde jongleren. Teller is van jongs af aan een meester in goochelen. Penn praat continu, Teller zegt geen woord. Als duo zijn ze uitgegroeid tot wellicht de meest bekende duo act in de geschiedenis van de goochelkunst. En ze zijn ook berucht vanwege hun altijd tegendraadse manier van werken.

Ying & Yang

Het contrast tussen de luide en grote verschijning van Penn, en de stille en kleine Teller is groot, toch vullen ze elkaar perfect aan. Beide illusionisten hebben een feilloos gevoel voor presentatie, ze geven het publiek altijd het gevoel dat ze betrokken worden bij de trucs. Ze leggen trucs uit, je denkt dat je het doorhebt tot ze je vervolgens op het verkeerde been zetten. Zelf ben ik een solo artiest, toch probeer ik elementen van zowel Penn als Teller in mijn personage te gebruiken. Ze weten ook heel goed klassieke trucs te moderniseren.

Penn & Teller op de televisie

Het magische duo mag dan bestaan uit twee compleet verschillende persoonlijkheden, ze delen hun uiterst sceptische en sarcastische blik op de wereld. Met hun bekroonde programma BullShit! namen ze iedereen onder de loep die volgens hun “bullshit” verspreiden zoals alternatieve genezers, en mensen die geloven in UFO’s. De goochel wereld heeft de laatste jaren een enorme duw gekregen door het programma “Fool Us” waarin bekende en minder bekende goochelaars proberen Penn & Teller af te troeven.

Blood & Gore

Penn & Teller zijn grappig, getalenteerd en absoluut genadeloos. Zelfs wanneer je hun blik op de wereld een beetje te ongenuanceerd vindt, is hun opvallende stijl nog steeds briljant om te bekijken. Als medisch professional is het ook grappig om te zien hoe ze een “operatie” uitvoeren, met bloederig resultaat.

Bekijk ook eens hoe Penn & Teller de truc “balletje balletje” uitleggen…

Andere blog artikelen

  • balletje balletje

    Er zijn mensen die geen bal geven om goocheltrucs, er zijn ook mensen die goochelen met ballen. Balletje Balletje is een klassieke goocheltruc die al…

  • TED Talks zijn registraties van lezingen, die specialisten uit de hele wereld geven over uiteenlopende onderwerpen. Hierbij word je als kijker vaak aan het denken…

  • kindergoochelen op een basisschool

    Hieronder zie je de foto's van mijn optreden op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer. Ik heb mijn kunsten al meerdere keren voor deze basisschool mogen…

door | okt 30, 2017 | goochelaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *