Home » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief november 2019

Nieuwsbrief november 2019

Terwijl de laatste blaadjes van de bomen dwarrelen en de wegen geel, oranje en bruin kleuren, is het alweer tijd om terug te blikken op de afgelopen twee maanden. Ik zag het herfstseizoen aan me voorbij trekken op weg naar Hattemerbroek, Zoetermeer, Tegelen, Apeldoorn, Valkenburg, Alkmaar, Haarlemmerliede, Tiel, Wormer, Bunschoten, Wijk en Aalburg, Putten, Hoofddorp, Zandvoort, Veldhoven, Almere, Vught en Noordwijkerhout. Als internationaal goochelaar was ik ook te gast in België: Hasselt, Antwerpen en Sint-Niklaas om precies te zijn.

High Tech magic in de Huawei SmartBus

Huawei is een bekend merk dat smartphones en andere technologische gadgets ontwikkelt. Om jongeren tussen 11 en 15 jaar meer inzicht te geven in online veiligheid, privacy en pesten werd het SmartBus concept bedacht. Deze ‘slimme’ bus reed onlangs door Nederland en België, en zal daarna een tour maken in Spanje en Portugal. Ik mocht in België en Nederland meereizen langs Hasselt, Antwerpen, Sint-Niklaas en Veldhoven. Ik kwam in Sint-Niklaas nog een zekere ‘Goochelpiet’ tegen, mijn aartsvijand die al meerdere malen optredens van me heeft ‘gepikt’. Als wraak nam ik zijn zak met cadeaus mee, daar heb ik mijn kinderen thuis mee blij gemaakt!

Zoals het een internationale tour betaamt mocht ik in vier hotels overnachten, iedere ochtend moest ik namelijk al om 7.00 uur beginnen. Er werd pittige informatie over serieuze onderwerpen op een luchtige wijze uitgelegd aan de leerlingen. In plaats van een toverstaf werden ditmaal ‘magische’ smartphones gebruikt.

Huawei Smartbus

Hamu bouwt auto’s en panden

De specialist in automaterialen Hamu is de laatste jaren flink uitgebreid. Niet alleen op eigen kracht maar ook door een aantal overnames. Met een nieuw te bouwen bedrijfslocatie in Hattemerbroek kunnen ze binnenkort garagebedrijven in de regio nog beter van dienst zijn. Reden genoeg dus voor een feestje. Ik mocht daarbij aanwezig zijn om de 500 aanwezige gasten te vermaken met mijn goocheltrucs. Ik ben ondertussen vaste gast aan huis, in 2017 trad ik ook al eens op voor Hamu. Ik maak veel kilometers als rondreizend artiest, dus een bedrijf in automaterialen is altijd goed om te vriend te houden! Over vrienden gesproken, ik mocht op de foto met het beroemde Michelin mannetje. Met al die wegrestaurants op de route moet ik opletten dat ik straks niet dezelfde buikomtrek heb… Gelukkig is het mannetje van Michelin zeer goed op de hoogte van de beste restaurants.

HAMU

Onbeperkt plezier met Mike en Jordi

Het is alweer acht jaar geleden dat ik gevraagd werd om op treden tijdens het verjaardagsfeestje van Mike Mouthaan. Deze jongen heeft een beperking, maar dat weerhoudt hem er niet van om volop te genieten van de mooie dingen in het leven. Zo is hij dol op goochelen, en ik mocht Mike samen met zijn vrienden al eerder verwonderen en verbazen in 2011. Toen hij dit jaar opnieuw entertainment mocht kiezen aarzelde hij geen moment: vraag Goochelaar Jordi weer! Ik was erg trots dat hij na zo’n lange tijd nog steeds mooie herinneringen aan dat optreden in 2011 had.

https://goochelaarjordi.nl/testimonials/goochelaar-voor-kinderen-met-een-beperking/

Ditmaal was Mike met name ondersteboven van de truc waarbij ik een vork boog. Ik wil de familie Mouthaan even waarschuwen dat ze het bestek veilig opbergen, anders vrees ik dat jullie voortaan met de handen moeten eten. Want Mike wil vast even ‘oefenen’ met het bestek in huis!

Optreden voor mike

Lucky Number 7

Het getal zeven is een geluksgetal van Bijbelse proporties. In zowel de Joodse geschriften als in het Christendom komt dit nummer regelmatig terug als symbool van perfectie. God zou de wereld in zes dagen hebben geschapen en op dag nummer zeven was het tijd om te rusten. Voor mij is het zeven dagen per week feest dus van rust komt het niet snel! Zo trad ik onlangs op in de Fair Play filialen in Tegelen en Valkenburg. Tegelen was één van de weinige Fair Play locaties die ik niet eerder had bezocht. Ter gelegenheid van de Super 7 Jackpot werd ik uitgenodigd om de gasten te vermaken. Ditmaal had ik speciale kaarten met het geluksgetal 7.

Fair Play Tegelen

Vinger omhoog voor vrijwilligers!

Tafelgoochelen is een term voor goochelen tussen het publiek in, waarbij de omstanders uitgenodigd worden om mee te doen aan een truc. Of beter gezegd ‘ondergaan’ ze een truc die de goochelaar ten uitvoer brengt. De vrijwilligers hadden kunnen weten dat er ditmaal iets niet in de haak was door het doodskopje dat ik in mijn borstzakje droeg. Het was een optreden met Halloween thema dus een beetje luguber mocht het best zijn. Voor de gelegenheid had ik ook weer mijn hoge hoed opgezet, dat zorgt direct voor een mysterieuze sfeer. Ik had een kleine guillotine meegenomen. Te klein voor een hoofd met nek, maar perfect voor een … vinger. Ik liet vrijwilligers een vinger in de guillotine steken en liet vervolgens het fonkelende mes naar beneden vallen. AUW!!! Oeps, daar valt een vinger! Gelukkig bleek het een rubberen vinger te zijn voor het schrikeffect. Toch vermoed ik dat deze vrijwilligers de volgende keer tweemaal zullen nadenken voordat ze hun vinger opsteken…

Goochelaar Haarlemmerliede

Goochelaar Jordi in het theater

We onthouden geen dagen maar momenten. Dat is de filosofie van Tim Koldenhof, de event organizer die me vroeg voor de Apeldoorn Business Awards. Lokale bedrijven met passie, lef en visie werden voor het voetlicht geplaatst tijdens dit spectaculaire evenement in Schouwburg Orpheus. In plaats van een optreden vanaf de bühne in dit mooie theater, liep ik in de foyer rond tussen honderden gasten. Het was een feestje om in te lijsten, dit kun je heel letterlijk nemen met de Wall of F(r)ame die aan de wand hing. Dat was inderdaad een moment om te onthouden.

Schouwburg Orpheus

Verhalen die gezien mogen worden

Lizanne Coumou is een professionele fotograaf die met haar bedrijf Storytime Media bruiloften en huwelijksfeesten vereeuwigt. Naast prachtige foto’s van bruidsparen fotografeert ze ook spontane ‘actie momenten’ waarbij familie en vrienden op natuurlijke wijze vastgelegd worden. Zo kwam ik op Facebook het volgende bericht tegen:

“We gaan even met vrolijke, lachende foto’s de werkweek in! Dankzij Goochelaar Jordi heb ik een hoop lachende mensen kunnen fotograferen op de bruiloft van Daryl en Azahara. Zo leuk om te zien! 🤩 En werkelijk waar, ik snapte helemaal niks van zijn trucs, haha. Een aanrader!”

buiten goochelaar goochelaar Jordi reacties goochelaar Jordi

Goochelaar buiten goochelen

Reacties

We zijn ondertussen alweer ruim over de 300 reacties heen. In plaats van alle optredens apart te beschrijven, kun je hieronder enkele reacties lezen die ik in de afgelopen maanden van opdrachtgevers en gasten heb mogen ontvangen:

sterrenVerassend goed!

Voor ons bedrijfsfeest vaker goochelaars gehad, maar Jordi stak er met zijn diverse en verassende trucs ver boven uit. Van Uri Geller lepels buigen tot mind blowing kaarttrucs. Aanrader!
door Remon Hollanders van Koen.

sterrenMagisch event!

Wij hebben aan Jordi gevraagd of hij bij een van onze events zijn act als tafelgoochelaar wilde doen. Iedereen was compleet verbaasd toen hij trucs en illusies liet zien. Er vormde steeds kleine groepjes om hem heen tijdens zijn trucs. Zelfs toen er een zich een rij voor het buffet vormde, entertainde hij de gasten tijdens het wachten. Het was fantastisch.
door Lisa Schutte van Tijn Akersloot

sterrenTop vermaak

Gisteravond hebben wij genoten van tafelgoochelaar Jordi. Ik heb nog nooit zoveel verbaasde gezichten bij elkaar gezien. Hoe dan? Was een veel gehoorde opmerking. Echt een aanrader. Jordi bedankt!
door Els van Groenigen

sterrenBedankt Jordi

Je hebt veel mensen vermaakt met je mooie en leuke trucs, dankzij jouw inbreng hadden wij een zeer geslaagde feestavond.
Grote klasse en nogmaals bedankt.
door Klaas Cozijnsen van Pltc De Vale Ouwe Putten

sterrenGenoten van de Goochelkunsten!

Tijdens ons personeelsfeest hebben wij met elkaar mogen genieten van de Goochelkunsten van Jordi. Het was fantastisch! Je staat erbij en je kijkt ernaar, maar hoe, wat, waar is één groot vraagteken. Echt super leuk. Een entertainer voor jong en oud!
door Jessica Blom van De Bunschoter

sterrenIn 1 woord geweldig

Op 2 november een goochelshow van Jordi bij ons thuis gehad (verjaardag).
Het was weer super leuk.
Verbazend door iedereen hoe kan dat nou? Hoe doet hij dat nou?
Dat blijft voor ons een raadsel 
Maar zeker een aanrader.
Jordi doet het erg leuk ook met mensen met een beperking
door Mike Mouthaan

sterrenVerwennerij

Een Halloween party met echte tovenarij. Mijn gasten zijn oprecht verrast en verbluft en hebben geweldig genoten. Fantastisch hoe Jordi zich bij de gasten aan de staan-tafels voegt en zo voor iedereen persoonlijk aandacht heeft. Na zijn vertrek is er nog lang nagesproken… Als gastheer wil je dat het feest slaagt en iedereen het naar zijn zin heeft. Met Jordi erbij is dat een zorg minder.
door Eldon Hutzezon

sterrenGouden Huurders

Wij hebben afgelopen week (29 en 31 oktober) twee bijeenkomsten georganiseerd voor onze huurders die 50 jaar of langer bij ons wonen. Tijdens deze High Tea trad Jordi op als tafelgoochelaar en wist iedereen te verbazen en te vermaken. Een uitstekend optreden en al sta je er met je neus bovenop, het is niet te begrijpen. Jordi, hartelijk dank hiervoor en graag tot een volgende keer!
door Hans van Breukelen van Parteon

sterrenZeer aan te bevelen

Hoi Jordi.
Wij hebben enorm genoten van jou voorstelling/optreden.
Je vingervlugheid en met name ook je humor zal ons en ons gezelschap lang bij blijven.
Enorm bedankt !!
door Petra en Arnold van de Koppel

sterrenSucces gegarandeerd

Met Jordi op je evenement is succes gegarandeerd! Of het nu een personeels- en of relatie evenement is, Jordi is een graag geziene gast op al onze evenementen. Samenwerking is altijd top.
door Jolanda Slee van Raad & Daad evenementen

sterrenOptreden bij Fair Play, Tegelen.

Jordi was goed op dreef in Tegelen. Met zijn humoristische trucjes heeft hij velen doen lachen en verbaasd doen staan. Al met al een heel gezellige en geslaagde avond!
door Judith Huber

sterrenEnthousiaste leuke goochelaar

Wij hebben erg van Jordi genoten tijdens onze opening. Hij ging erg leuk met de gasten om iedereen was lovend.
door Chris van Gils van Airios

sterrenMagisch event!

Wij hebben aan Jordi gevraagd of hij bij een van onze events zijn act als tafelgoochelaar wilde doen. Iedereen was compleet verbaasd toen hij trucs en illusies liet zien. Er vormde steeds kleine groepjes om hem heen tijdens zijn trucs. Zelfs toen er een zich een rij voor het buffet vormde, entertainde hij de gasten tijdens het wachten. Het was fantastisch.
Door Lisa Schutte van Tijn Akersloot

Blog

Naast iedere twee maanden deze Nieuwsbrief te ontvangen kun je ook regelmatig blogartikelen lezen via mijn website. Hier zijn de laatste artikelen die je zeker moet lezen:

De blogs gaan zeker niet alleen over mijn optredens, er is meestal wel een persoonlijke reden om een blog te schrijven. Zo was Pepijn een belangrijke inspiratie voor mij als goochelaar. Maar wie is Pepijn eigenlijk, en waarom is zijn boek zo bijzonder? Dat lees je op deze pagina.

De blog over Raad & Daad is niet alleen bijzonder voor me door de tekst, maar ook zeker door de mooie foto’s. Je leest vaak reacties met opmerkingen als “je staat er met je neus bovenop en toch kun je niet zien hoe hij het doet”. Deze foto’s laten zien dat zelfs een fotograaf bedrogen kan worden door een goochelaar.

Chef Anton is een bijzondere goochelaar uit de Verenigde Staten die biljartballen gebruikt in plaats van een stok kaarten. Hij was ooit professioneel kok, vandaar zijn artiestennaam. Nu heeft hij geheime recepten vervangen door mysterieuze goocheltrucs, en de eettafel is ingeruild voor een pooltafel!

Als je denkt dat de afgelopen twee maanden druk waren, maak dan je borst maar nat voor de volgende Nieuwsbrief! December belooft de drukste maand ooit te worden, als de Goochelpiet daar geen (tover)stokje voor steekt tenminste…

Andere blog artikelen

 • Goochelaar Bergen op Zoom

  Het is de hoogste tijd voor de eerste nieuwsbrief van 2019! In deze nieuwsbrief breng ik je op de hoogte over mijn activiteiten in december…

 • nieuwsbrief maart

  Dag beste lezers van de Goochelaar Jordi nieuwsbrief! Fijn dat jullie weer de tijd nemen om deze update te lezen, er is weer volop nieuws…

 • Val Thorens

  Wat? Zijn er alweer twee maanden voorbij? Hoog tijd voor de Goochelaar Jordi Nieuwsbrief dus! In april en mei 2019 heb ik opgetreden in Val…

 • Nieuwsbrief juli 2019

  Welkom bij de Goochelaar Jordi Nieuwsbrief met een terugblik op de maanden juni en juli 2019. Het was een drukke periode waarin ik weer veel…

 • nieuwsbrief september

  Zo, de zomervakantie is alweer voorbij dus we gaan weer hard aan het werk! Laten we nog even terugkijken naar de afgelopen 2 maanden, want…

door | nov 30, 2019 | Nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *