Home » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Welkom bij de Goochelaar Jordi Nieuwsbrief met een terugblik op de maanden juni en juli 2019. Het was een drukke periode waarin ik weer veel bijzondere locaties in de volgende gemeenten heb bezocht: Noordwijk aan Zee, Amsterdam (2x), Noordwijk, Lisse, Varsseveld, Assendelft, Vlissingen, Muiden, Hattem, Soest (2x), Almere, Brummen, Valburg, Hoevelaken, Hengelo, Zeist en Hulshorst.

Letterlijk van A(msterdam) naar Z(eist) dus!

Magische hittegolf trekt door Nederland

Nederland heeft historische temperaturen meegemaakt. Met diverse optredens in de hete buitenlucht weet ik nu precies hoe Moriaantje zich gevoeld heeft. Het wordt hoog tijd voor een goocheltruc met een parasol in mijn repertoire! Hier zijn enkele hoogtepunten van optredens op hoge temperaturen:

 • Auteur Ben Tiggelaar had in zijn tuin een bijzonder tuinfeest georganiseerd in een chique zigeunerstijl. Ik droeg een bandana om mijn hoofd, zo paste ik wat beter in de stijl. Het was ook een goede manier om zweetdruppels uit mijn gezicht te houden. Ik voelde me voor een moment een goochelende rockster!
 • Bij Anja kreeg ik te maken met een concurrent, een jongedame van 9 lentes jong die er met mijn trucs vandoor ging!
  Hier kun je het volledige verslag lezen.
 • Tijdens het tuinfeest van Angelique stond het zweet in mijn schoenen. Of zat er iets ander verstopt in mijn schoen? Hier is de reactie van Angelique:

sterren“Top optreden”

Op een zeer zomerse dag trad Jordi op tijdens ons informele bruiloftsfeest thuis. Wat was het leuk, erg gelachen, onmogelijke dingen gezien. Een absolute aanrader als je eens wat bijzonders wilt. door Angelique van Hornsveld

Verwondering wanneer de kaart uit de schoen komt 🙂

kaart uit schoen

Verder trad ik buiten op voor de NKI, afdeling Thorax Oncologie, op een gezellig terras van een restaurant. Dit was alweer de derde keer dat ik mocht optreden voor het NKI, lees ook dit verslag toen ik de vorige keer goochelde in het ziekenhuis. 14 juni was toch al een bijzondere dag omdat ik die dag eerst op een bouwwerf in Noordwijk stond op zachte aarde, vervolgens stond ik voor medisch specialisten gekleed in nette pakken. Het was een bijzonder contrast op één dag waarmee optredens ook voor mij altijd weer leuke verrassingen zijn.

Stichting Azora was een ander optreden in de buitenlucht, voor een organisatie waar ik ook al eerder had opgetreden. Dat is alweer zes jaar geleden, lees hier het verslag van mijn eerste optreden voor de bewoners van Azora. Ik kreeg ditmaal ook een hartverwarmende reactie die je verder in deze Nieuwsbrief kunt lezen.

jubileumfeest

Ik heb in twee maanden tijd twintig keer opgetreden waarvan slechts driemaal binnen, lang voor mijn vakantie had ik al een mooi gebronsd uiterlijk dankzij het zomerzonnetje. Ik trad bijvoorbeeld op in een achtertuin met zwembad voor een klassenfeest, tijdens een feest bij een hockeyclub en tijdens meerdere huwelijksfeesten die in de buitenlucht plaatsvonden. Lees ook verder in deze Nieuwsbrief de reactie over het optreden van Festina Lente, nóg een zomerfeest in de buitenlucht.

jubileumfeest Azora

Optreden voor SIDN

Naast mijn werk als goochelaar ben ik ook SEO specialist bij JOR.nl. Voor klanten registreer ik vaak domeinnamen, het unieke adres van de website. Als het een Nederlands .nl domein betreft gaat dat altijd via de SIDN. Omdat alle handelingen online verlopen zonder persoonlijke interactie, heb ik veel ervaring met de SIDN. Maar ik ken de mensen achter deze organisatie niet. Daar kwam verandering in toen ik voor het personeel mocht optreden. Ook voor goochelen met domeinnamen kun je bij mij terecht … met een beetje assistentie van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

Goochelen voor SIDN

Er is er één jarig …

Dat kun je wel zien dat ben ik! Op 29 juli 1980 toverde mijn moeder een jongetje tevoorschijn, die later zou uitgroeien tot Goochelaar Jordi. Ik ben begonnen met goochelen toen ik negen jaar was, dat betekent dus dat ik dit jaar mijn dertigjarig jubileum vier als artiest! Ben je benieuwd naar mijn prille begin als kindergoochelaar? Lees dan mijn biografie.

Great Gatsby Part 1 en 2

“The Great Gatsby” is een roman uit 1925 van F. Scott Fitzgerald die over de “Roaring Twenties” gaat. Zeker na de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio uit 2013 is dit een populair thema geworden tijdens feesten. In juni en juli trad ik op tijdens een feest in “Great Gatsby” stijl. Je kunt meer lezen over het optreden in juni op deze pagina, hieronder zie je een foto van 13 juli waar ik met “The Weekend Girls” op de foto sta. Deze ‘girls’ zorgen voor ‘luchtig’ entertainment van ‘hoog’ niveau! Ik ben overigens al eens eerder gevraagd om voor Garreth en Hugo op te treden, toen lieten ze een heel leuke reactie achter:

sterrenTable-Magic for Hugo and Garreth

“Dear Jordi, Thank you very much for amazing us all on Saturday Night. It was very impressive!
 You left a lot of open mouths. Just what I was hoping for! Thanks Again!” Garreth

“Mijn gasten en ik hebben van jouw talent genoten”. Veel dank, Hugo”

Jordi en The Weekend Girls

Optreden in Sesamstraat

Vooruit, het was niet echt een optreden in Sesamstraat, maar daar leek het wel even op. Hakim, een kindvriendelijke bewoner uit deze beroemde straat trad op in Putten. Mijn zoon werd uit het publiek gekozen om op het podium te verschijnen. Hij kon het niet laten om te vertellen dat zijn papa een goochelaar is. Uiteraard maakte Hakim hier gebruik van en liet mij ook op het podium komen. Samen voerde we een geïmproviseerde duo goochelact uit waarbij ik een doekje liet verdwijnen die weer uit zijn mouw tevoorschijn kwam. Ik kom graag een keer op bezoek in Sesamstraat, misschien nodigt Hakim me een keertje uit voor voor een High Tea met Tommie en Pino?

Goochelen met Hakim

Klassenfeest in het Magic Art Center

Even een reis terug in de tijd; Op Facebook komen er regelmatig herinneringen langs, zo zag ik onlangs een foto van vijf jaar geleden van een optreden tijdens een klassenfeest in het Magic Art Center in Bennebroek. Omdat deze leuke foto weer mooie herinneringen heeft opgewekt, wil ik dit moment graag nog een keertje met jullie delen. Ik ben benieuwd of ik die dag kinderen heb geïnspireerd om verder te gaan met goochelen. Laat iets van je horen als jij op de foto staat, ik hoor graag van je!

Goochelaar klassenfeest

JOR.nl

Ik ontwikkel regelmatig websites, er zitten ook behoorlijk wat artiesten in mijn klantenbestand. Onlangs kwam de website van mijn gewaardeerde collega Dennis Davidson online, een echt multitalent die overal op zijn plek is.

Website Dennis Davidson

Artiest.nl

Een ander project dat ik vanuit JOR.nl heb gerealiseerd is het artiesten platform Artiest.nl. Hier vind je allerlei soorten artiesten met uiteenlopende talenten, vaardigheden en acts. Soms zitten daar artiesten bij waar ik mijn hoge hoed voor afneem. Ik maak zelf regelmatig ballonfiguren, maar de creaties van André zijn van een wonderbaarlijk hoog niveau. Bekijk de pagina van André en zie wat er mogelijk is met slechts enkele ballonnen, wat lucht en enorm veel oefenen.

Magique dans Belgique

In augustus zal ik meerdere malen optreden in de buurt van Luik, ter promotie van Fair Play Casino in Gronsveld. Zij gaan een event sponsoren genaamd “Beach Box” met lounge muziek. Houd de Facebook pagina in de gaten voor meer informatie over dit evenement. Misschien zie ik je daar!

Blog updates

In de vorige Nieuwsbrief kon je al een aankondiging lezen over het verslag van mijn belangeloze optreden voor het Zonnehuis. Deze blog staat nu online, ga direct naar deze pagina om er meer over te lezen. Daarnaast werd ik uitgenodigd door amateur goochelvereniging Passe Passe om een lezing te geven. Dat was voor mij een primeur, maar wel in een vertrouwde omgeving.

Lees ook deze blog artikelen:

Reacties

We hebben bijna 300 reacties bereikt! Wie gaat deze grens doorbreken? Hier is alvast wat inspiratie, ik zie jouw reactie graag tegemoet.

sterrenLeuk!

Geweldig geamuseerd, heel erg leuk gedaan, zeker een aanrader. door Ron Pot van Tippoint Trading B.V.

—-

sterrenZomeravond plezier

Op ons zomertuinfeest op 22/06/2019 deed goochelaar Jordi met veel gevoel voor humor iedereen, van jong tot oud, versteld staan. Telkens klonken er verbaasde lachsalvo’s uit de groepen waar hij zich vertoonde. Kleindochtertje van 9 kwam na een poosje ons haar pas geleerde goocheltruc laten zien aan iedereen. We kregen na afloop veel enthousiaste reacties van de feestgangers. Jordi heeft ons feest een vrolijke en ontspannen flair gegeven. Chapeau!

door Anja Roozeveld van der Ven

—-

sterrenNiet te geloven

Ons bedrijf bestond vorige week 10 jaar. Na het officiële gedeelde was Jordi aanwezig in de foyer om onze gasten te verrassen met een truc. Het is ongelofelijk wat hij met kaarten en balletjes doet. Al sta je met je neus er bovenop, je kan niet zien hoe hij de truc doet.

Onze gasten vonden het heel gezellig en waren super enthousiast.

Echt een aanrader om een receptie eens een ander tintje te geven. Jordi, heel erg bedankt. door Monique Maas van Bescal

—-

sterrenZomerfeest Festina Lente

Wat was het gezellig. En zo getroffen met het weer. Voor iedereen was jouw aanwezigheid een verrassing. Alles viel op de juiste plaats. Een geweldige BBQ, mooi weer en een super

leuke goochelaar. De verbazing over de acts was van een ieder zijn gezicht te lezen. Dank je wel voor deze magische avond.

door Marion Rijkhoff van Festina Lente

—-

sterrenJordi is een vakman!

Jordi een zeer bevlogen en vriendelijke goochelaar met jarenlange ervaring. Die ervaring was zeker te zien. Jordi heeft ons een lezing gegeven. Wat mij het meeste aansprak is zijn “Metal Bending Routine”. We kennen allemaal wel Uri Geller. Hij deed het op TV in gecontroleerde omstandigheden. Jordi doet het gewoon aan tafel, gewoon tijdens zijn tafelgoochelact. De routine is tot de puntjes uitgedacht!

Mijn conclusie; Jordi is een vakman! door Niels Nijland

—-

sterrenGeweldig

Jordi heeft opgetreden bij ons jubileumfeest in juni. Knap waren zijn acts, maar ook knap om te zien hoe hij respectvol omgaat met de bewoners van ons verzorging- en verpleeghuis, waaronder ook bewoners met dementie.

We hebben ervan genoten.

door Ria Breukelaar van Azora locatie Den Es en de Bettekamp

 

Magisch Menorca

In augustus is het ook voor mij en het hele gezin tijd voor vakantie. Ditmaal gaan we naar het mooie Menorca, één van de Spaanse eilanden dat naast Mallorca ligt in de Mediterraanse Zee. Na de hittegolf in Nederland kan ik daar wat verkoeling zoeken… En daar kan ik me opladen voor het tweede deel van 2019, er staan alweer veel nieuwe optredens gepland! Daarnaast komen er ook een aantal bijzondere opdrachten aan voor het SEO bedrijf JOR.nl waarin ik samen met mijn vrouw Wendy ondernemers help beter te scoren online. Ook zij kan deze vakantie goed gebruiken, want voor Onweerstaanbaar Online staan er ook heel wat interessante projecten aan te komen. Ik wens iedereen die nog op vakantie gaat een heerlijke periode toe vol magie en vreugde, en iedereen die hard doorwerkt wens ik veel energie en succes toe.

Muchas gracias y hasta pronto!

Menorca

Andere blog artikelen

 • bordje Eernewoude

  Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

 • leer goochelen met kaarten

  Leer goochelen met kaarten: 3 magische tips Het is heel indrukwekkend als je een goochelaar met een stok kaart ziet spelen. De kaarten dansen haast…

 • Jaaroverzicht 2019

  Hallo beste lezers, welkom bij het jaaroverzicht van … 2019? Is het alweer 2020? Het lijkt wel alsof we een jaar hebben overgeslagen! Laten we…

door | jul 31, 2019 | Nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *