Home » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief! Het is de eerste van 2024, een jaar dat nu al verrassend is. En dan heb ik het niet eens over die laag sneeuw en ijs van de afgelopen weken. Om te beginnen de ‘nieuwjaarsbaby’…

Kraamvisite met vertraging

Ik trad op bij een kraamfeest, voor een kind dat onlangs 4 jaar is geworden. Nee, het betreft hier geen medisch wonder, dit heeft te maken met de Corona pandemie. Bij de geboorte was het niet mogelijk om groots uit te pakken met een wervelend feest, daarom werd januari 2024 gekozen om de schade in te halen. Het voordeel hierbij is dat de ‘baby’ de voorstelling bewust heeft meegemaakt!

De voorstelling begon op een podium met een interactieve voorstelling voor de kinderen. In lijn met ‘een broodje in de oven’, zoals ze dit weleens zeggen bij een zwangere mama, liet ik de jarige ‘koekjes bakken’. Vervolgens zou ik gaan optreden voor de volwassenen. Dit gebeurde direct bij de gasten aan tafel, er waren ruim honderd personen om te vermaken.

Ik wil ook graag even een compliment geven aan Jeffrey van Londen (JvL Entertainment), die als DJ aanwezig was en ook het geluid verzorgde voor mijn act. Als ik met een microfoon werk, dan moet ik meestal zelf het geluid regelen. Ditmaal stond Jeffrey aan de knoppen, wat heel prettig was. Hij ‘toverde’ ook nog een mooie afbeelding op zijn beeldscherm tevoorschijn wat de show extra cachet gaf. Bedankt Jeffrey, ik hoop je nog vaker tegen te komen!

Jeffrey van Londen

Bonuspunten gescoord

Korfbalvereniging K.V. Seolto uit Vlissingen organiseerde een vrijwilligersavond. Het was een flinke rit voor me, ik moest zelfs lopend de sneeuw trotseren want de locatie was bedekt met een witte winterdeken. Ik werk normaal gesproken niet met dieren maar misschien wordt het tijd voor een slee met rendieren?

Tijdens het tafelgoochelen werd me al snel duidelijk dat het een gezellige boel is in Vlissingen. De sfeer was helemaal top en ik werd regelmatig aan tafel teruggevraagd om nog een truc te laten zien. Op een gegeven moment vroeg ik een gast om te assisteren, wat als een kleine truc begon transformeerde tot een act waar meerdere tafels aan meededen. Dit ontstond heel spontaan en dat zijn het soort momenten waar ik altijd veel plezier aan beleef. Geen enkel optreden is hetzelfde.

Bij het prijzenfestival bleek steeds dezelfde persoon in de prijzen te vallen. Daar had ik niets mee te maken, ik werd er wel op aangekeken. Met een goochelaar in de zaal kun je immers niets meer voor waar aannemen. Echt, ik had er niets mee te maken! De organisatie was gelukkig tevreden met het optreden, ik kreeg ook nog een leuke reactie:

“Top goochelaar! Wij hebben Jordi gevraagd om tijdens onze vrijwilligersavond op te komen optreden. Hij mengde zich tussen de mensen en heeft iedereen geamuseerd met zijn trucs. Alleen maar positieve reacties ontvangen voor hem. Een absolute aanrader als je op zoek bent naar een goede en leuke goochelaar. Wij zijn erg tevreden. Bedankt Jordi!”
Mariëlle Francke van K.V. Seolto

Ik kan best veel, behalve stil zitten…

In december is het altijd van hot naar her rennen, die maand gaat steeds als een speer voorbij. In januari is het altijd wat rustiger, wat me ruimte geeft om vooruit te kijken en mijn act naar een hoger niveau te tillen. Naast oefenen en verbeteren, want goochelaars zijn nooit uitgeleerd, heb ik ook testen uitgevoerd met mijn nieuwe decor en geluidsinstallatie. Vanaf februari kun je een compleet nieuwe goochelshow voor kinderen boeken, geschikt voor zowel kleine ruimtes als in grote zalen. Neem gerust even contact op voor meer informatie over deze act.

Duurzaam goochelen

Oude materialen opnieuw gebruiken is niet alleen milieuvriendelijk, ze kunnen gebruikt worden om weer iets nieuws te maken. Zo organiseert De Kleine Joker een evenement waar tweedehands trucs en goochelattributen van eigenaar wisselen. Ik ga hier samen met mijn collega Martijn Martell naar toe. Met zoveel amateur goochelaars op één locatie kan ik wel wat versterking gebruiken! Ik doe zelf ook een greep uit de oude (goochel)doos, ik hoop enkele beginnende goochelaars blij te maken met klassieke trucs van goochelaar Pedro.

close-up goochelaar

Stan Bessems Fotografie.

Ter afsluiting doe ik nog een greep uit alle reacties die ik in de afgelopen periode heb mogen ontvangen. Zoals deze van Gemeente Gooise Meren:

“Jingle Ball GM – dé tafelgoochelaar

En wat hadden we een ‘Ball’ met Jordi. Jordi heeft ons kerstdiner compleet gemaakt met zijn fascinerende goocheltrucjes. We stonden erbij en keken er met ongeloof naar :)! Wat hebben we genoten en gelachen. Jordi is professioneel en een aanrader voor op elk feestje.”
Anuska Olthof van Gemeente Gooise Meren

Lees meer reacties hier:

https://goochelaarjordi.nl/goochelaar-reacties

Heb je de nieuwsbrief van december 2023 al gelezen? Als je die gemist hebt dan kun je die hier teruglezen. Daar licht ik een tipje van de sluier op, over een splinternieuwe kindervoorstelling die dit jaar in première gaat.

Houd jouw inbox in de gaten, dit jaar zul je weer regelmatig de enige, echte Goochelaar Jordi Nieuwsbrief ontvangen. Samen maken we er een betoverend jaar van!

Andere blog artikelen

  • Nieuwsbrief december 2023

    Op de grens van 2023 en 2024 is hier nog een laatste nieuwsbrief van Goochelaar Jordi. Het leek voor mij alsof tijdreizen werkelijkheid is geworden,…

  • Sommige dieren houden een winterslaap, goochelaars blijkbaar ook want mijn laatste nieuwsbrief is alweer heel lang geleden (juli 2022 om precies te zijn). Dat lijkt…

  • Nieuwsbrief juli 2022

    De tijd lijkt sneller te gaan als je plezier hebt. Voor mijn gevoel is de vorige nieuwsbrief een paar dagen oud maar het is toch…

door | jan 29, 2024 | Nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *