Home » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief januari 2018

Nieuwsbrief januari 2018

Welkom bij de Goochelaar Jordi Nieuwsbrief van januari 2018. Als je mijn tweemaandelijkse nieuwsbrief nog niet standaard in je mailbox ontvangt, schrijf je dan direct in via leesmijnnieuwsbrief.nl

De goocheltrein was tot aan eind 2017 enorm op stoom, en het ziet er naar uit dat deze in 2018 zal blijven voortdenderen. Ik heb sinds de vorige Nieuwsbrief weer vele stations mogen passeren waaronder Putten, Oss, Hedel, Nunspeet, Amsterdam, Linschoten, Rotterdam, Venlo, Heerhugowaard, Den Haag, Almere Stad, Bussum, Gouda, Amsterdam, Lunteren, Utrecht, Ridderkerk, Eindhoven, Almere-Stad, Roosendaal en Valkenburg.

Kedeng Kedeng

Over treinen gesproken… Weet jij wat een “Railpocket” is? Dat is een slim kastje waar de NS jarenlang gebruik van heeft gemaakt om hun personeelsleden én de reizigers mee te informeren. Na 21 jaar trouwe dienst was het tijd om de stekker er voorgoed uit te trekken. Nou ja, een stekker? Nee, het was een wonderbaarlijk koord, dat bijzondere nieuwe zaken aan het licht bracht! Lees hier meer…

goochelen voor NS

Magische vaatwasser

Eigenlijk is een vaatwasser een magisch apparaat. De vuile vaat gaat er in, en schone vaat komt er weer uit. Een grote wisseltruc dus! De professionele vaatwassers die Meiko Nederland liet zien op de Horecava beurs zijn echt magische machines, ik mocht tijdens de beurs kortingsvouchers van maar liefst duizend euro uitdelen! Hiervoor had ik een bijzondere routine bedacht, waar ik niet alleen de bezoekers maar ook andere standhouders prima mee heb kunnen vermaken! Lees hier meer…

beursgoochelaar voor Meiko

Reactie teller: 243… Nee wacht 244!

Ik houd erg van de reacties die ik ontvang over mijn optredens. Momenteel hebben al 244 mensen de moeite genomen om een reactie te plaatsen. Ik nodig iedereen waarvoor ik ooit een truc heb opgevoerd dan ook uit om ook jouw reactie te plaatsen. Het maakt niet uit of je een toevallige voorbijganger was, of me hebt ingehuurd als bedrijf; ik vind alle reacties fantastisch! Laat hier je reactie achter: http://ikvondhetleuk.nl

Recentelijk zat er uiteraard een reactie over een nieuwjaarsborrel bij, en nog een reactie van het kerstfeest van afgelopen jaar. De reactie van H. Slendebroek van Tongeren viel op door zijn enthousiasme. En ik ben trots dat mijn “magische” kaart nu op het bureau van deze persoon prijkt, en regelmatig een lach op het gezicht tovert. Daar doe ik het voor!

Bizar….Gewoon bizar.

sterren

Het was op de introductie-dag van de Audi A8 te Veenendaal. Stond daar ineens een man bij ons aan tafel, of die een kaarttruc mocht laten zien.
Ik ben zelf een nuchter persoon en dacht ook van “ik sta er met mijn neus boven op”. 1 Ding kan ik u verzekeren…. Deze man is gewoonweg bizar in zijn kunsten. Voor je verstand (theoretisch dan) weet je waar “het moment” moet zitten… je let er op….. maar mijn mond bleef open staan van verbazing. Of de kaart nu uit zijn schoen komt, achter een rits in een portemonnee, uit een gesloten envelop, het maakt niet uit……telkens die zelfde kaart.
Gezien de reacties die ik daarna nog vernam van het aanwezige publiek weet ik dat er veel mensen van hebben genoten.
De kaart die ik van u meekreeg staat op mijn bureau….. en tovert dan regelmatig nog een lach.
door H. Slendebroek van Tongeren

Goochelaar Jordi Blog

Naast impressies van mijn optredens door het land, publiceer ik ook regelmatig Blog artikelen over de goochelkunst, illusies en profielen van de beste goochelaars ter wereld.

blog tafelgoochelaar

Blind vertrouwen

Je zou denken dat ogen erg belangrijk zijn voor een goochelaar, Richard Turner bewijst het tegendeel. Hij is een blinde goochelaar, en weet zelfs de grootste illusionisten te verbazen. In feite is hij meer een “kaart acrobaat”, hij weet een stok kaarten zo perfect te manipuleren dat zicht voor deze goochelaar geen enkele rol meer speelt. Als je op zoek bent naar een inspirerend verhaal mag je dit Blog artikel beslist niet missen!

blinde goochelaar

De kunst van misleiding

Hier is een tip voor het publiek tijdens een goocheltruc: Wanneer een goochelaar je vraagt naar zijn rechterhand te kijken, zal de truc zich in de linkerhand afspelen. Tenzij dat niet het geval is natuurlijk… Eerlijke misleiding, dat is goochelen in feite. In deze video denk je één ding te zien, maar je ziet iets compleet anders. Of je ziet het juist NIET, het kijkje achter de schermen bewijst dat onze ogen en ons geheugen gewoon niet te vertrouwen zijn!

Droge humor, natte tranen van het lachen

Op de Blog kun je ook een verhaal lezen over Paul Daniels, een Britse held uit mijn jeugd. Niet alleen om de goocheltrucs, maar ook zeker om zijn manier van presenteren. Humor maakt zijn act speciaal. Dat geldt ook zeker voor Kyle Eschen, een “jochie” dat niet alleen de goochelkunst beheerst, zijn manier van spreken en presenteren is zo ongelofelijk droog met zo’n perfecte timing, dat je heel goed begrijpt waarom hij de prijs voor beste tiener goochelaar in de wacht wist te slepen.

Volg alle updates via de Goochelaar Jordi Facebook pagina, of schrijf je direct in voor de Nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een update!

Andere blog artikelen

door | jan 29, 2018 | Nieuwsbrief

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *