Home » Goochelen » Leer goochelen

Leer goochelen

Leer goochelen met kaarten: 3 magische tips

Het is heel indrukwekkend als je een goochelaar met een stok kaart ziet spelen. De kaarten dansen haast tussen de snelle handen en vingers van de goochelaar. Zit de truc in de kaarten of in de goochelaar? Of misschien een beetje van beide… We gaan je één truc verklappen met een filmpje, maar vertel het niet aan andere goochelaars, dit is ons geheim!

https://www.youtube.com/watch?v=CHpGKEMwzmw

Heb je de video gezien? Kon je de truc volgen? Als je ziet hoe de truc werkt lijkt het plotseling heel eenvoudig. Door één kaart om te draaien kun je deze truc perfect uitvoeren. Wat is dan de kunst van het goochelen, dit kan iedereen toch?

Ja, eigenlijk wel. Goochelen is een kwestie van trucs leren en oefenen, veel oefenen. Als jij wilt leren goochelen met kaarten kun je een workshop volgen bij professionele goochelaar Jordi. Speciaal voor jou geeft hij drie belangrijke tips:

1. Koop een stok kaarten

Dat is een goede eerste stap maar het ligt wel voor de hand. Je hoeft echt geen kaarten te kopen met geheime markeringen of een speciale magische coating, je kunt met elke stok kaarten tientallen trucs uitvoeren. Wel zijn er merken kaarten die lekker in de hand liggen en perfect zijn om vingervlugge trucs mee uit te voeren. Daarnaast zijn er ook gemerkte kaarten maar die zijn voor veel trucs helemaal niet nodig.

2. Leer de trucs goed uit je hoofd

Kijk nog eens naar het bovenstaande filmpje. Er vinden enkele handelingen plaats die soepel moeten lopen, anders werkt het niet. De hele truc moet “vloeien”, anders gaat de toeschouwer op details letten en jouw truc zal mislukken. Omdat je naast de truc ook moet praten, een grapje maken en contact moet houden met de toeschouwers moeten je handen automatisch hun werk doen. Dat “multitasken” vergt best veel inspanning en oefening.

3. Houd het interessant

De truc is maar één zijde van de munt. Professionals als goochelaar Jordi maken een praatje, stellen vragen en zorgen dat elke truc weer uniek is. Als je met zweetdruppels op je voorhoofd krampachtig een truc uitvoert lijkt het meer op een marteling dan een leuke bezigheid. Blijf kalm en stel jouw publiek op hun gemak. Hoe beter jij je voelt, hoe meer respons en medewerking je zult krijgen van de toeschouwers.

Er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden. Uiteindelijk is het een zaak van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dat is veel werk, maar wel heel leuk om te doen! Als je op zoek bent naar een hobby waarbij je fysieke actie kunt combineren met sluw denkwerk, en jouw vaardigheden wilt delen met vrienden en familie, dan is goochelen misschien iets voor jou!

Workshops van goochelaar Jordi

Goochelaar Jordi geeft regelmatig workshops waar hij amateurs en serieuze hobbyisten diverse trucs leert en je meeneemt in de wereld van magie. Zelfs als je nog nooit een stok kaarten in je handen hebt gehad kun je trucs leren. Leer bijvoorbeeld goochelen als team building met je collega’s, of met je vriendinnen als entertainment voor een vrijgezellenfeestje. Kinderen zijn ook welkom, goochelen is leuk voor alle leeftijden!

Andere blog artikelen

 • bordje Eernewoude

  Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

 • vraagtekens hoe werken goocheltrucs

  Vrijwel iedereen wil op een punt in zijn of haar leven enkele goocheltrucs leren. Gewoon voor de lol, om op een feestje te laten zien,…

 • goochelaar worden

  Wanneer je als kind voor het eerst een goochelaar aan het werk ziet is de eerste gedachte vaak “hoe word ik een goochelaar?”. Veel kinderen…

 • goochelaar Jordi

  Wat is goochelen nou eigenlijk? Goochelen is “de kunst van het schijnbaar onmogelijke”. De goochelaar laat iets zien wat eigenlijk niet kan. Het is een…

 • close up goochelaar

  Als je met je gezicht pal voor een camera gaat staan heet dat een close-up, een detail opname van heel dichtbij. Bij goochelen wordt ook…

 • workshop goochelen

  Ben jij het type dat bij een dichte deur even moet kijken wat er achter schuilt. Bij een pruttelende pan soep even de deksel oplicht…

door | mei 9, 2016 | Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

goochelaar Jordi nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Eén keer per maand verstuurt Jordi zijn nieuwsbrief. Blijf ook op de hoogte van alle magische belevenissen, nieuwe shows en speciale acties.
Schrijf je hier in -->

Gelukt! :)