Home » goochelaar » Jong geleerd, oud gedaan

Jong geleerd, oud gedaan

Ik goochel vaak met geld, maar met de Belastingdienst valt niet te spotten. Daarom laat ik de belastingaangifte liever over aan een ervaren accountant. Die professionals goochelen op hun unieke wijze met cijfers!

Rijke historie

Tijdens het bezoek van de accountant bleek dat zijn vader vroeger ook goochelde. Toen hij in oude fotoboeken van zijn moeder keek, kwam hij een bijzondere artiest tegen die tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van zijn ouders optrad: Goochelaar Jordi. En dan niet de volwassen versie, een piepjonge uitvoering die aan de foto’s te zien de baard nog niet in de keel had. Destijds was ik nog geen professioneel goochelaar, ik trad toen wel regelmatig op tijdens diverse gelegenheden.

water trucIk kon me de act nog goed herinneren. Ik heb namelijk veel tijd besteed aan het oefenen van deze trucs voor een goochelcongres in Zwolle. Zoals je in mijn blog kunt lezen was mijn mentor en grote inspiratie Joop Eiland. Aan de Griftstraat liet hij me eindeloos en ook heel geduldig dezelfde trucs steeds opnieuw uitvoeren. Joop filmde de act en die keken we dan terug, op zoek naar kleine foutjes. En dan weer opnieuw tot de act helemaal perfect was. Dat soort ‘instant-replay’ met video was destijds heel vernieuwend binnen de goochelkunst en ik heb er veel van geleerd. Optreden voor een echt publiek is ook een belangrijk onderdeel bij het perfectioneren van een act. Dan leer je je zenuwen te bedwingen en in te spelen op het publiek. En zo stond ik op het podium voor de ouders van mijn accountant, ik stond trouwens ook op de foto, kijk maar:

jonge goochelaar Jordi

Tijdloze magie

De trucs en mijn techniek zijn uiteraard met de tijd meegegaan, toch blijft de basis van goochelen hetzelfde. Zo deed ik een ‘manipulatie’ act met balletjes, daar kun je op deze pagina meer over lezen. Daarnaast toverde ik een groot aantal doeken en paraplu’s uit een paarse kist. Kijk maar op de foto’s. Ik heb in mijn jeugd geen druppel regen op mijn lichaam gekregen, mijn kamer lag vol met paraplu’s!

paraplu truc

Zo kom ik na tientallen jaren nog mensen tegen die me kennen van vroeger, of familie hebben waar ik ooit voor heb opgetreden. Zo zie je maar weer; herinneringen zijn voor altijd en ze zijn ook nog eens geheel belastingvrij!

Andere blog artikelen

  • goochelaar manipulatie

    Het woord “manipulatie” klinkt negatief, net als het woord “misleiding”. Toch behoort manipulatie tot de voornaamste disciplines binnen de goochelkunst. De goochelaar manipuleert in dit…

  • goochelaar voor jong en oud

    Bij het boeken van live entertainment kan de samenstelling van de gasten voor een uitdaging zorgen; hoe kies je een act die aansluit bij een…

  • Afgelopen donderdag was ik te gast in Hotel Park Plaza in Eindhoven. Daar mocht ik optreden op een “kinderfeestje”. Het was echter geen echt kinderfeestje. Het…

door | dec 28, 2023 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *