Home » illusies » Illusies op de muur

Illusies op de muur

Tijdens goochelen maak ik soms gebruik van optische illusies. De manier waarop ik kaarten vastpak of schud, en ook de bekende ringen act, er wordt in meer of mindere mate gebruik gemaakt van optische illusies. Schilderijen zijn ook optische illusies, een tweedimensionaal canvas lijkt met enkele penseelstreken tot leven te komen met een gevoel van diepte. Ik kan genieten van schilders die spelen met de wetten van de natuur en de manier waarop wij als mensen naar de wereld kijken. Over de hele wereld vind je straatkunst waarbij illusies een grote rol spelen. Op deze pagina heb ik er een aantal verzameld met verschillende stijlen.

illusies op de muur

Sky Factory

sky factoryToen het bedrijf Cablon Medical op de Zorgtotaal Beurs stond wilde ze hun bijzondere Sky Factory systeem onder de aandacht brengen. Ze huurde me in om bezoekers aan te trekken, aan de jaloerse blikken van omringende standhouders te zien was dat aardig gelukt. Sky Factory is ook een soort optische illusie, maar dan met een medische doelstelling. In feite is het een hoge kwaliteit afbeelding die de illusie wekt van een venster naar buiten. De afbeelding wordt verlicht met lampen die een kleurtemperatuur uitstralen die overeenkomt met daglicht. Dit licht heeft een gunstig effect op patiënten die zich in een zorginstelling bevinden en vaak te weinig in contact komen met licht van buiten. De Illusie van ruimtelijkheid in een afgesloten ruimte, in combinatie met “echt” daglicht is zeer overtuigend, het geeft je direct een aangenaam gevoel.

Beursgoochelaar voor Cablon Medical

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Op een grote medische beurs was ons doel het introduceren van enkele nieuwe producten aan potentiële klanten.
Aangezien het altijd lastig is op zo`n grote beurs bezoekers op je stand te krijgen besloten wij Beursgoochelaar Jordi Jansen in te huren als publiekstrekker.
Wij vonden Jordi via Google onder Beursgoochelaar en besloten het erop te wagen aangezien we iets extra`s wilde bieden ipv passief op klanten `wachten`.
In eerste instantie waren we nog vrij sceptisch maar al na 15 minuten ontstond er een natuurlijke aanloop van mensen die vervolgens weer anderen deed interesseren in de plotselinge toeloop naar ons bedrijf en producten.
Dit sneeuwbal effect ging 3 dagen door waarmee jaloerse blikken van andere bedrijven niet konden uitblijven.
De natuurlijkheid waarmee Beursgoochelaar Jordi te werk ging was fantastisch. Hij maakte er geen “One man” show van maar verplaatste de aandacht subtiel naar onze producten.
Door zijn goocheltrucs wist hij de aandacht van veel mensen te trekken die vol ongeloof zijn vingervlugheid probeerde te doorgronden. Daarnaast was er ook veel lol en hilariteit. Deze positieve energie werd opgepikt door de bezoekers die vervolgens halt hielden op onze stand.
Zeker voor herhaling vatbaar. De investering was erg de moeite waard en heeft zich inmiddels al terug verdient.
Jordi bedankt!
Tot de volgende keer”.

door Rolf Herlaar van Cablon Medical BV Wilt u ook meer bezoekers naar uw stand? Huur Goochelaar Jordi!

Illusies hebben waarde

Met illusies aan de wand kun je sterke gevoelens en emoties oproepen. Een lichtgekleurde huiskamer lijkt optisch groter dan een huiskamer die donker geschilderd is. Door een landschap op een muur in de stad te schilderen lijkt de straat plotseling heel groot en open. Ik ben zelf een medisch professional, daarom ben ik zeer geïnteresseerd in alle manieren van positief denken, en jezelf beter voelen door wat je om je heen kunt waarnemen.

landschap op een muur


Hieronder nog een aantal bijzondere illusies op de muur:
Bekijk hier meer illusies op straat…

muur illusie

illusie van een huismuur illusie

muurschildering van een jongen

schildering van een rits sluiting op de muur

Andere blog artikelen

  • boomstam illusie op straat

    “Street Magic” is heel populair, dat zijn goochelaars die op straat trucs uitvoeren met voorbijgangers. Ik word regelmatig gevraagd om op straat mijn trucs te…

  • Illusies aan tafel

    In wereld van magie zijn er grote illusies die plaatsvinden op een podium met lichteffecten, rookmachines, harde muziek en aantrekkelijke assistentes. Daarnaast zijn er kleine…

  • optische illusies

    Een optische illusie is heel bijzonder. Je ziet iets wat niet blijkt te kloppen. Ligt dat aan jouw ogen? Nee hoor, het zijn jouw hersenen…

door | jun 12, 2017 | illusies

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *