Home » goochelaar » Ik ben goochelaar

Ik ben goochelaar

Niet lachen, ik ben écht een goochelaar. Dat is mijn vak, daar wordt ik voor betaald, het is mijn passie én mijn beroep. Er zijn collega’s die zich er haast voor schamen om mensen te vertellen dat ze goochelaar zijn van beroep. Dat is slechts één stap onder ballonnenclown en een kleine stap boven jongleur (of was het nou andersom?). Het kan best confronterend zijn om de woorden “ik ben goochelaar” uit te spreken, toch zeg ik het met trots. In deze blog leg ik je uit waarom ik me niet voor schaam om “uit de kast” te komen als beroeps goochelaar!

goochelaar

Sorry, mag ik even lachen?

Tijdens een privé feestje of bijeenkomst wordt regelmatig de vraag gesteld wat je beroep is. Dan hoor je bekende beroepen langskomen zoals “verkoper”, “makelaar”, “software ontwikkelaar” of “ik doe iets in de IT”. Wanneer je zegt professioneel goochelaar te zijn kun je doorgaans een schaterlach verwachten, met daarna een lichte verontschuldiging. Goochelen is toch een hobby, iets wat je jonge neefje of oude oom op een bruiloftsfeest doet om de familie te vermaken? Of een bijbaantje voor in het weekend tijdens een kinderfeestje… Ik ben inderdaad ooit die jongen van negen jaar geweest met een goocheldoos onder mijn arm. Nu sta ik ieder jaar honderden malen voor kleine en grote groepen, van jong tot oud. Op bruiloften, kinderfeestjes en zakelijke events. En daar wordt ik ook nog voor betaald!

Hokjesgeest

Je kunt het chique “referentiekader” noemen, of gewoon “hokjesgeest”. We denken allemaal in grenzen die bepaald zijn op basis van kennis, ervaring, opvoeding en ook vooroordelen. Daarom begrijp ik heel goed dat mensen niet begrijpen hoe goochelen een dagtaak kan zijn, een beroep waar je de hypotheek mee kunt betalen. Hoewel ik op jonge leeftijd al op het podium stond, en daar ook een leuk zakcentje aan over hield, besloot ik om toch maar een ‘echte’ studie te volgen. Zo werd ik Radiodiagnostisch Laborant en Stralingsdeskundige. Dat komt tijdens een feestje heel wat indrukwekkender over… Maar na jarenlang verschillende balletjes hoog te houden (zie mijn opmerking over jongleurs), besloot ik te stoppen met mijn werkzaamheden in het ziekenhuis en me volledig toe te leggen op mijn grote passie; goochelen.

Meer dan geld verdienen

Dat ik een inkomen verdien uit mijn hobby is op zich al fantastisch, dat ik de laatste jaren zoveel mooie momenten hebt meegemaakt had ik nooit kunnen bedenken. Zo mocht ik optreden voor de Koninklijke familie, ik word jaarlijks door JBL naar de skipiste gevlogen voor exclusieve optredens, en ik reisde door Nederland en België met een informatieve tour gericht op studenten voor Huawei. En je hebt me vast al eens zien staan op de gevel of busjes van Fair Play Casino tijdens hun Magic evenementen de laatste jaren.

Waarom vertel ik je mijn verhaal? Om je te inspireren om af en toe buiten de grenzen te kijken, jouw passie te volgen en nieuw inzichten te verkrijgen over jezelf en je omgeving. “Dream Your Life And Live Your Dreams!”

Andere blog artikelen

  • kindergoochelen op een basisschool

    Hieronder zie je de foto's van mijn optreden op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer. Ik heb mijn kunsten al meerdere keren voor deze basisschool mogen…

  • goochelaar voor bedrijfsfeest

    Regelmatig doe ik optredens als tafelgoochelaar op huwelijksfeesten. De onderstaande reactie kreeg ik na een optreden in Tilburg. Altijd weer erg leuk om te lezen dat iedereen het leuk…

  • vraagtekens hoe werken goocheltrucs

    Vrijwel iedereen wil op een punt in zijn of haar leven enkele goocheltrucs leren. Gewoon voor de lol, om op een feestje te laten zien,…

door | jun 25, 2020 | goochelaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *