Googelaar of goochelaar?

Er zijn best veel mensen die me vinden via het woord googelaar, terwijl ik toch echt “Goochelaar Jordi” ben. Er zijn verschillende verklaringen voor te bedenken, en ik wil ze op deze pagina graag met je delen. Voor de duidelijkheid; ik ben dus Goochelaar Jordi met “ch”, een live artiest die je kunt inhuren als:

Wat is een googelaar?

In het woordenboek bestaat dit woord (nog) niet, maar het zou kunnen betekenen; iemand die iets opzoekt in Google. Dat is dus een zelfstandig naamwoord. Nou kun je zeggen dat er van elke term wel een woord gemaakt kan worden, maar in dit geval is het niet zo apart want “googlen” bestaat wel degelijk als werkwoord. Tenminste, wanneer je het Witte Boekje moet geloven. Het Groene Boekje schrijft het als “Googelen”, met een extra “e” dus. Dat probleem krijg je wanneer je van een merknaam een werkwoord wilt maken. Dus de stap naar “googelaar” is dat niet zo groot meer. Om dit “goochelen met taal” nog interessanter te maken is het leuk om te weten dat het bedrijf waar Google onder valt “Alphabet” heet, alfabet in het Engels dus.

Zoeken mensen die “googelaar” intypen toch eigenlijk naar een “goochelaar”?

Wat is een goochelaar?

Een goochelaar is iemand die goocheltrucs uitvoert. En je kunt mij via Google vinden door “Goochelaar Jordi” in te typen. Overigens ben ik zelf ook veel bezig met Google maar dan voor andere redenen. Denk aan SEO, dat is een methode om hoger te scoren in zoekmachines. Eigenlijk is dat ook een soort magie, want niemand weet precies hoe je bovenaan in Google komt. Niemand? Uiteraard heeft Google zelf een heel complex algoritme geschreven maar daar zit “Artificial Intelligence” in verwerkt waarmee het programma zelf conclusies kan trekken. Dus in feite denkt Google een beetje voor zichzelf. Nou dat lijkt wel tovenarij!

Dus onthoud goed; ik ben GOOCHELAAR Jordi, en jij hebt me gevonden omdat je een goede GOOGELAAR bent!