Home » optredens » Goochelen voor het goede doel

Goochelen voor het goede doel

Goochelen voor het goede doel, met een goed gevoel

Elk leven is een wonder op zich, tijdens dat leven maak je mooie dingen mee, maar er zijn ook situaties met tegenslag. Mensen hebben een overlevingsdrang en een motivatie om door te gaan, en een lichtpuntje te ontdekken in de duisternis. Er is niets zo mooi als mensen met ingrijpende uitdagingen even een steuntje in de rug te geven. En goochelaar Jordi kent dat gevoel, want hij treedt regelmatig op voor het goede doel.

Goochelen voor senioren

Soms zou je even vergeten dat we in een “zorgmaatschappij” leven. Senioren hebben het soms erg zwaar. Na een lang leven waarin ze hun uiterste best hebben gedaan om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze maatschappij worden ze geconfronteerd met de gevolgen van ouderdom. Het lichaam wil niet meer zo, en het is moeilijk de geest scherp te houden. Soms wil je even je zorgen vergeten.

Goochelen voor het goede doel

Goochelaar Jordi voert trucs uit voor jong en oud, ook voor het goede doel. Gewapend met een stok kaarten neemt hij plaats aan tafel, naast een oude, frêle dame. Haar lichaam wil niet meer zo snel, maar van binnen is ze nog heel scherp, dat zie je in haar ogen. Goochelaar Jordi schudt behendig met de kaarten en laat haar een kaart kiezen. Haar eveneens hoogbejaarde buurvrouw kijkt nauwlettend mee door haar dikke brillenglazen. Ze onthoudt netjes de kaart zoals Jordi dat van haar verlangt en legt de kaart weer terug in de stapel. Haar ogen kijken nauwlettend naar de bewegingen van die charmante man in het pak naast haar. “Welke kaart had u?” vraagt Jordi. “Moest ik die onthouden dan?” antwoord de vrouw verbaasd. “Mijn geheugen is niet zo scherp meer als vroeger!” zegt ze. Met enige verontwaardiging presenteert goochelaar Jordi de kaart. “Ja die is het, dat heb je knap gedaan jongen!” en iedereen aan tafel begint te lachen. De brutale ogen van de oude mevrouw tonen dat ze heel goed wist wat de bedoeling was, en zij was Jordi even te slim af…

Goochelen is interactie. Samen even helemaal weg van die ingewikkelde wereld met regels en natuurwetten naar een magische omgeving waar alles mogelijk is, en alles is mooi. Samen dat moment delen, dat is goochelen.

optreden voor make a wishGoochelen voor kinderen

Ieders hart breekt als ze een kind zien in een ziekenhuisbed. Maar dat laat goochelaar Jordi niet zien als hij een invalide jongen bezoekt. Voor Jordi is die jongen even een toeschouwer én een collega. Samen voeren ze een truc uit, de ouders zien dat die jongen even niet meer in dat bed ligt, hij is alleen nog maar bezig met de trucs die goochelaar Jordi uitvoert aan de rand van het bed. Hij wil ook weten hoe het moet en Jordi legt “stiekem” uit hoe de truc werkt, zodat de jongen later zelf kan oefenen.

En dat is de truc achter de truc. Die magische wereld waarin alles even mogelijk is, waar je de zorgen van het dagelijks leven even los kunt laten en je over kunt geven aan de magie. En daarom werkt goochelaar Jordi graag mee aan optredens voor het goede doel. Hij selecteert nauwkeurig projecten waar hij met zijn talenten de mensen kan helpen, al is het maar één klein moment. Goochelaar Jordi kan dat lichtpuntje zijn waar velen naar zoeken.

Jordi laat de Zonnebloemgasten genieten

4 “ster”“ster”“ster”“ster”

De Zonnebloemafdeling Eerbeek/Hall heeft voor de tweede keer in successie “Doe mee Diner in Eerbeek “ georganiseerd. Bij dit evenement worden de gasten van de Zonnebloem uitgenodigd door plaatselijke sponsoren, die het diner betalen en tevens hun tafelheer of tafeldame zijn op de betreffende avond. De reden van deze actie is gelegen in het feit, dat voor veel mensen uit de doelgroep van de Zonnebloem het persoonlijk contact met en deelname aan het maatschappelijk leven niet zo vanzelfsprekend meer is.

Alle aanwezigen lieten zich het diner dan ook goed smaken en deze avond kreeg nog meer kleur door een verrassend optreden van de Tafelgoochelaar Jordi.
Tussen de gerechten door kwam de tafelgoochelaar langs alle tafels en vertoonde daar zijn onnavolgbare trucs met kaarten en touwtjes. Vele aanwezigen vielen van de ene in de andere verbazing en konden hun ogen niet geloven bij het optreden van de magische entertainer Jordi. Ook het College van B&W had zich aangemeld als sponsor. De burgemeester Alex van Hedel liet in zijn spontane toespraak weten graag Jordi in het College te willen opnemen als ondersteuning voor de Wethouder, die financiën in zijn portefeuille heeft. Want zo liet de burgervader weten, dat hij Jordi in staat acht om genoeg geld te kunnen toveren, dat de gemeente goed kan gebruiken. De gasten van de Zonnebloem hebben deze avond met volle teugen genoten van het optreden van de tafelgoochelaar en zullen nog lang nagenieten van deze boeiende avond.

door Paul Beumer

Geweldige goochelaar Jordi

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Tjee, wat ben jíj GOED !
Jij werkte mee aan de wensinvulling van de 7-jarige W., wenskind van MakeAWish NL.
De manier waarop jij omging met hem en zijn zusje was erg leuk en heel professioneel !
Ook de ouders en opa en oma vonden jouw trucs echt onbegrijpelijk verrassend !
Jouw bijdrage heeft ervoor gezorgd dat hij een onvergetelijke dag heeft gehad, een dag die voor altijd in zijn herinnering blijft !
Dank je wel !

door Friedje den Hartogh wensvervuller van MakeAWish NL
Make-A-Wish Foundation International is de grootste wensvervullende organisatie in de wereld. Sinds de oprichting in 1980 zijn meer dan 240.000 wensen vervuld. Wereldwijd zetten 30.000 vrijwilligers zich in om 'Wishkids' iets onvergetelijks te laten beleven.

Optreden bij Philadelphia

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Goochelaar Jordi is bij ons op de woonvoorziening geweest van Philadelphia.
Dit was een groot succes, de bewoners hebben hier heel erg van genoten. Nu een week later hebben ze het er nog over. Ze snappen niet hoe de trucs gedaan zijn. Ze waren erg onder de indruk! Mooi om te zien hoe de bewoners genoten hebben van het optreden van Jordi. Namens ons heel erg bedankt dat we dit mee mochten maken. Super!

door Wilma van Philadelphia
We zijn een woonvoorziening voor mensen met een beperking.

Super Avond

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Jordi heeft onze gasten in verbazing achter gelaten. Echt een topper!

door Timo Zuidgeest

Jordi, dank voor een geweldige avond!

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Jordi was tijdens ons diner ‘live entertainment’ aan tafel. Wanneer ik naar de foto’s kijk die zijn gemaakt wanneer Jordi zijn kunsten vertoond zie ik letterlijk open monden en ogen met grote verbazing. Een hele gezellige en mooie aanvulling op het diner. Het maakte de avond compleet! Jordi dank je wel!

door Monique Schuit

Fantastisch!

5 “ster”“ster”“ster”“ster”“ster”

Wat heb ik genoten! Je wist iedereen mee te slepen met jouw enthousiasme èn verbaasd achter te laten! In één woord geweldig!

door Antonella A

Andere blog artikelen

 • bordje Eernewoude

  Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

 • workshop goochelen

  Ben jij het type dat bij een dichte deur even moet kijken wat er achter schuilt. Bij een pruttelende pan soep even de deksel oplicht…

 • kosten goochelaar

  Met een goede goochelaar haal je top entertainment in huis. Maar hoe kies je een goede illusionist, waar moet je rekening mee houden en wat…

 • leer goochelen met kaarten

  Leer goochelen met kaarten: 3 magische tips Het is heel indrukwekkend als je een goochelaar met een stok kaart ziet spelen. De kaarten dansen haast…

 • close up goochelaar

  Als je met je gezicht pal voor een camera gaat staan heet dat een close-up, een detail opname van heel dichtbij. Bij goochelen wordt ook…

 • Er zijn goochelaars die bewust niet op de televisie willen optreden. Deels omdat ze bang zijn dat de camera de truc vanuit het verkeerde standpunt…

door | apr 11, 2016 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *