Home » optredens » Goochelen tussen het schroot

Goochelen tussen het schroot

Advance Events is een organisatie waarmee ik in het verleden al vaker heb gewerkt. Dit is een evenementenbureau die al ruim 25 jaar evenementen en feesten voor het bedrijfsleven organiseert. Zij zorgen ervoor dat elke bijeenkomst een feestje wordt! Een goede neus voor het juiste entertainment op de juiste plek is daarbij een absolute must. Als goochelaar Jordi heb ik al vaker met Advance Events samengewerkt, dit keer werd ik gevraagd op een wel heel bijzondere locatie…

Lood om oud ijzer

De beschrijving van Advance Events luidde: “Wij organiseren een super gezellig familiefestival als invulling van een familiedag bij een metaal recycling bedrijf.” Ik had voor de zekerheid mijn auto een straat verder geparkeerd, ik wilde wel met mijn auto veilig huiswaarts keren. Ik zag een groot treinstel op een enorme berg schroot staan wat me toch een klein beetje ongerust maakte. Het bleek enorm mee te vallen, het was gewoon een heel gezellig familie evenement dat toevallig op een aparte locatie werd georganiseerd. Als goochelaar sprong mijn gedachte naar een illusie van David Copperfield uit de jaren tachtig, hij liet ooit een treinwagon verdwijnen voor de ogen van de omstanders. Helaas voor mij wordt metaal recycling heel serieus genomen, een verdwijntruc met een groot stuk kostbaar metaal stond niet op het menu…

goochelaar tussen het schroot

Goochelen past overal

Het wordt “tafelgoochelen” genoemd, goocheltrucs direct met het publiek, dus niet vanaf een centraal podium. Bij dit soort trucs is afleiding belangrijk, tussen al dat schroot was er volop afleiding wat mijn taak een stuk eenvoudiger maakte. Ik word vaker gevraagd voor optredens op aparte locaties. Zo stond ik al eerder op het akkerland tussen de koeienvlaaien, op een schip met zeebenen en ook tijdens een regenachtige museumnacht samen met mensen in de wachtrij onder de paraplu. Nu kan ik ook een optreden tussen het schroot van mijn lijstje schrappen!

Andere blog artikelen

  • vraagtekens hoe werken goocheltrucs

    Vrijwel iedereen wil op een punt in zijn of haar leven enkele goocheltrucs leren. Gewoon voor de lol, om op een feestje te laten zien,…

  • bordje Eernewoude

    Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

  • goochelaar Jordi

    Wat is goochelen nou eigenlijk? Goochelen is “de kunst van het schijnbaar onmogelijke”. De goochelaar laat iets zien wat eigenlijk niet kan. Het is een…

door | jul 24, 2017 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *