Home » optredens » Goochelen tijdens doop

Goochelen tijdens doop

goochelaar bij DoopEen doopfeest gaat doorgaans gepaard met water, maar bij deze doop was iedereen letterlijk omringd met water! Ik was namelijk uitgenodigd als tafelgoochelaar tijdens de doop van een groot schip die in Harlingen aangemeerd lag. Gewapend met een stok kaarten, zeebenen en pilletjes tegen zeeziekte ging ik aan het werk!

Een magisch doopfeest in Harlingen

Toen ik aankwam bekroop me even een ongemakkelijk gevoel. Ik wist dat ik als tafelgoochelaar geboekt was, dat betekent dat ik kleine trucs uitvoer voor enkele personen tegelijkertijd. Maar toen ik het schip in levende lijve zag dacht ik dat ze misschien meer een verdwijntruc in gedachten hadden, zoals David Copperfield die al eerder een trein, een straaljager en zelfs het Vrijheidsbeeld liet verdwijnen. Ik inspecteerde alvast het anker, wellicht kon ik die in mijn zakken verbergen om het schip stiekem weg te laten drijven. Gelukkig bleek dit niet nodig, ik was wel degelijk voor een tafelgoochelact uitgenodigd!

Goochelen aan de kade

Het grootste deel van de festiviteiten vond niet plaats aan boord, maar op de kade. Daar waren een aantal statafels geplaatst waar de genodigden na de ceremonie konden genieten van een hapje en een drankje. Ik kon dus op het vasteland blijven, weer een pluspunt! De mensen stonden netjes verdeeld over de aanwezige tafeltjes, het weer was mooi dus ik kon hier perfect mijn trucs ten uitvoer brengen. Dit keer was het ook echt “tafelgoochelen” aangezien de gasten letterlijk aan statafels stonden. Het is de uitdaging als goochelaar om een leuke en ontspannen sfeer te creëren zonder interessante conversaties te verstoren. Gelukkig zagen de aanwezigen me graag aan hun tafeltje verschijnen, ik voelde de priemende ogen al in mijn rug als ik bij een ander groepje stond.

Na afloop kon het schip een mooie toekomst tegemoet varen. Ik kon ook weer huiswaarts keren, gelukkig zonder anker in mijn kofferbak!

Andere blog artikelen

 • bordje Eernewoude

  Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

 • Goochelen in Dordrecht

  Een echte feestganger komt al opdagen voor de opening van een fles wijn… Goochelaar Jordi is een graag geziene gast die vaak langs mag komen…

 • Dit optreden was voor Seafood Connection. Dit vishandel bedrijf had een leuk feest georganiseerd in Restaurant De Boet in Urk. Ik begon dit optreden met het…

 • Gisteren heb ik optreden mogen doen voor het Albeda College te Rotterdam. Er was een leuke kerstmarkt georganiseerd in het Topsportcentrum Rotterdam. Dit is de thuisbasis van…

 • goochelaar in Stroe

  Niet alle relaties zijn bestemd voor de eeuwigheid. Ja, je kunt een paar in de echt laten verbinden, maar wie weet wat er in de…

 • Goochelaar op Landgoed Duin & Kruidberg

  Landgoed Duin & Kruidberg is een prachtig landschap met een intieme sfeer. Een ideale locatie voor een goochelact met klasse. Deze avond waren er een…

door | jun 26, 2015 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *