Home » Goochelen » De beste goochelaars heb je nooit gezien

De beste goochelaars heb je nooit gezien

Er zijn veel goochelaars in de wereld waarvan er een aantal bekend zijn bij het grote publiek en sommige niet. Net zoals er ‘zangers onder de douche’ rondlopen die beter zingen dan de grootste sterren van de wereld, zijn er ook minder bekende goochelaars die best even in de schijnwerpers mogen staan. Hier zijn drie voorbeelden van de beste goochelaars die je waarschijnlijk nooit hebt gezien.

goochelaars gezien

1. Jerry Sadowitz

Tegelijkertijd de beste goochelaar die je nooit hebt gezien én de beste close-up goochelaar die je nooit hebt gezien. Deze artiest houdt van politiek incorrecte humor maar haat video sites als YouTube. Als iemand het waagt oude videoclips te publiceren dan zorgt hij dat ze direct weer verwijderd worden. Met magie? Nee, gewoon door een copyrightschending te melden. Dat is jammer, want zijn act is zeker de moeite van het bekijken waard.

2. Michael Moschen

Dit is niet echt een goochelaar maar een jongleur. Toch werd er zeker gegoocheld toen hij samen met David Bowie een bijzondere truc liet zien op de set van de film Labyrinth. De “Gnoom Koning” werd gespeeld door David Bowie, in de film zie je hem jongleren met glazen ballen. Dit was niet het resultaat van training door Bowie en het was ook geen optisch effect. Het was de arm van Michael Moschen die achter Bowie stond. Door de camera precies op de juiste positie te plaatsen zouden de twee artiesten als het ware ‘samensmelten’ tot één persoon.

3. Bedriegers

De enige goochelaar waar Harry Houdini de trucs niet van kon doorzien was Dai Vernon. Zijn naam is vooral bekend bij insiders maar zijn “ambitieuze kaart” truc is legendarisch. Toch zag hij niet zichzelf maar oplichters op straat als de beste goochelaars. Vernon ontleende veel van zijn technieken aan een boek uit 1902 over bedriegen met kaartspellen. Als een goochelaar faalt kan dit het einde betekenen van zijn carrière, als een oplichter op straat faalt kan dit zijn leven kosten!

Heb jij Goochelaar Jordi al eens aan het werk gezien? Dit is een artiest die graag op jouw event verschijnt en zich niet zal verbergen. Neem contact op voor meer informatie over goochelen tijdens jouw evenement.

Andere blog artikelen

  • Cinema is een magische technologie waarbij een serie stilstaande beelden tot leven lijkt te komen. George Méliès was een pionier is de filmkunst, zijn “A…

  • In een vorig artikel stonden 8 kijktips van films met goochelaars. Hier zijn nog 5 films over goochelaars, en 2 series: 1. Het Geheim (2010)…

  • Beste Nederlandse goochelaars

    Nederlandse goochelaars en illusionisten zijn beroemd over de hele wereld. Hans Klok en Christian Farla touren over de hele wereld, ook het team van Magic…

door | okt 31, 2021 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *