Home » optredens » Goochelaar Jordi laat Railpocket NS verdwijnen

Goochelaar Jordi laat Railpocket NS verdwijnen

De Railpocket van de NS is 21 jaar de steun en toeverlaat geweest van het NS personeel. Met deze handcomputer konden medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen informatie opvragen van zichzelf en ook van reizigers. Na vijf generaties trouwe dienst van de Railpocket liet goochelaar Jordi dit bekroonde stukje technologie plotseling verdwijnen. Hebben we hier te maken met een vandaal in het openbaar vervoer?


De kist van goochelaar Jordi

Het begon heel onschuldig met een goocheltruc waarbij goochelaar Jordi diverse magische fratsen uithaalde met een touw. Het aanwezige publiek reageerde enthousiast, maar zij wisten niet welke snode plannen deze meneer, gekleed in zwart kostuum, in petto had. Nadat hij alle aanwezigen in een goed humeur had gebracht, nam hij een kist tevoorschijn vanachter een scherm. “Niet echt indrukwekkend” was de eerste indruk, het was immers een vrij compacte kist en een groot scherm. De goochelaar “leende” toen één van de prachtige Railpockets en plaatste deze in de kist. Hij maakte vervolgens een magisch gebaar en liet direct een lege kist zien, de Railpocket was verdwenen! Hij had zelfs een grote grijns op zijn gezicht, geen enkel schuldgevoel was te bespeuren.

goochelen voor NS
Smart phone van een smart magician?

Het werd al snel duidelijk voor de goochelaar in kwestie dat hij niet weg zou komen met deze stunt, de bewaking stond al klaar om Jordi in de boeien te slaan, net als zijn voorbeeld Houdini. Toen verscheen er plotseling een klein apparaat uit de kist, een soort smartphone. Snel daarop volgde een soort tablet met daarop nieuwe software om de passagiers en medewerkers van de NS beter van dienst te zijn. Goochelaar Jordi nam wederom een stuk touw en er kwam een laatste apparaat tevoorschijn! En dit alles vond plaats op de muziek van Mission Impossible.

goochelaar voor NS
Goochelaar Jordi vrij om te gaan

Na enig overleg heeft NS besloten om goochelaar Jordi te laten gaan, en om de nieuwe apparaten in te zetten voor een moderne aanpak in het openbaar vervoer. We nemen met pijn in ons hart afscheid van de Railpocket, maar kunnen dankzij de nieuwe apparaten een mooie toekomst tegemoet zien.

Andere blog artikelen

door | jan 15, 2018 | optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *