Home » goochelaar » De 6 beste goochelaar assistentes

De 6 beste goochelaar assistentes

Goochelaars en illusionisten zijn overwegend mannen. Als er een vrouw op het podium staat is het meestal een lieftallige assistente. Hoewel deze dames niet centraal staan in de act zijn ze toch van groot belang voor de show, en ze hebben wel degelijk meer in hun mars dan in strakke pakjes rondlopen op de bühne. Het wordt hoog tijd om deze ‘Ladies of Magic’ in de schijnwerpers te zetten. Hier zijn de zes beste goochelaar assistentes!

1. Adelaide Herrmann

Deze dame werd geboren in 1853 als Adelaide Scarcez, en begon haar carrière als goochelaar assistente toen ze voor haar echtgenoot Alexander gingen werken. Ze werd bekend door een truc waarbij ze een kogel opving. Na het overlijden van haar man ging ze solo verder en ving ze tot wel zes kogels tegelijkertijd vanuit een executiepeloton.

2. Pamela Anderson

Toen Hans Klok in 2007 naar Las Vegas ging om zijn geluk te beproeven koos hij Pamela Anderson als assistente. Hoewel ze geen ervaring had met dit vak, was ze al beroemd vanwege haar rol in “Baywatch”. Hans Klok keerde in juni 2019 weer terug naar Las Vegas. De 50-jarige illusionist heeft wederom de 51-jarige Pamela gevraagd om als assistente te fungeren.

goochelaar assistentes

3. Joanie Spina

Dit veelzijdige talent is een danseres, choreograaf, regisseur en zelf ook illusionist, toch ken je waarschijnlijk alleen de naam van haar werkgever; David Copperfield. Na 2000 verliet ze de act van Copperfield en begon ze haar eigen acts te ontwikkelen. Ze begon trouwens eerst met een veelbelovende carrière als danseres, om daar op 11-jarige leeftijd alweer mee te stoppen.

4. Maartje van Olst

Het is best dapper dat Oscar en Renzo niet een carrière hebben opgebouwd met hun achternaam…  Magic Unlimited is geen duo maar een volwaardig trio met Mara (Maartje van Olst) als stralend middelpunt. Ze waren de jongste illusionisten die ooit in Las Vegas mochten optreden, en touren vanaf 1996 al rond als hecht team. Mara is getrouwd met Renzo en ze hebben samen al twee zoons tevoorschijn getoverd. Nu is het zoeken naar een meisje om de traditie weer een generatie voort te zetten!

5. Debbie McGee

Veel goochel fans zijn opgegroeid met de komische trucs van de Britse goochelaar Paul Daniels. Toch herinneren de fans zich waarschijnlijk vooral de immer vrolijke assistent Debbie McGee, die in tegenstelling tot veel assistenten een duidelijke persoonlijkheid uitstraalde. Ze zou later ook met Paul Daniels in het huwelijksbootje stappen. Van oorsprong was ze een balletdanseres met haar eigen studio.

6. Bess Houdini

Het is waarschijnlijk niet nodig om te vermelden voor wie Bess werkte. Na een kortstondige verkering met Theo Hardeen viel ze voor de charmes van zijn broer Harry Houdini. Ze was niet alleen de echtgenoot van de legendarische illusionist en boeienkoning, ze zorgde ervoor dat alle trucs goed waren voorbereid en naaide zelfs zijn kostuums. Na het overlijden van Harry ging ze zelf door met illusies opvoeren zoals iemand in ijs bevriezen. Ze voerde nog een Séance op om contact te leggen met haar overleden echtgenoot maar dat leverde niets op. Toen blies ze een kaars uit naast een foto van Harry Houdini die volgens Bess tien jaar lang gebrand had.

Showgirls of Magic

Dit waren nog maar enkele dames die ervoor gezorgd hebben dat goochelaars en illusionisten hun trucs konden opvoeren. Als laatste willen we nog de assistenten van Christian Farla noemen; zij vormen samen namelijk een team genaamd “Showgirls of Magic” en voeren spectaculaire shows op met dans en illusies. Helemaal zonder de beroemde Nederlandse illusionist Farla. Deze showgirls laten zien dat ze ook zonder kerel hun mannetje staan!

Andere blog artikelen

  • kindergoochelen op een basisschool

    Hieronder zie je de foto's van mijn optreden op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer. Ik heb mijn kunsten al meerdere keren voor deze basisschool mogen…

  • Illusionist of Goochelaar?

    Een goede truc blijft je lang bij. Het publiek wil enerzijds begrijpen wat er gebeurt en hoe, anderzijds geniet de toeschouwer als de truc slaagt…

  • goochelaar voor bedrijfsfeest

    Regelmatig doe ik optredens als tafelgoochelaar op huwelijksfeesten. De onderstaande reactie kreeg ik na een optreden in Tilburg. Altijd weer erg leuk om te lezen dat iedereen het leuk…

door | jul 1, 2019 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *