Home » goochelaar » Mijn goochel Skills op TV

Mijn goochel Skills op TV

De campings in Nederland zitten vol met mensen die genieten van een welverdiende vakantie. Het team van Zapp Skills bezoekt steeds een andere camping om kinderen een nieuwe “Skill” te leren. Op 18 augustus was het thema “goochelen”, uiteraard een vaardigheid die elk kind in Nederland zou moeten leren. Ik werd ook uitgenodigd op Camping de Berenkuil in Grolloo waar ik de aanwezige kinderen en de presentatoren Sosha en Janouk een bijzondere goocheltruc heb verklapt.

Goochelaar voor Zapp TV

Zapp Skills

In dit programma van de NPO leren kinderen heel veel vaardigheden die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken zoals een fietsband plakken, een pannenkoek bakken en een persoon die je niet kent bellen. Allemaal heel belangrijke Skills dus. Op 18 augustus was het hoog tijd voor misschien wel de meest belangrijke Skill die je niet op school leert: Goochelen! Het is natuurlijk heel leuk om naar een goochelaar te kijken die tientallen jaren heeft geoefend om kaarten op alle mogelijke (en onmogelijke) plekken te laten verschijnen. Het is ook heel leuk om zelf een goocheltruc te leren. Ik liet een truc zien die zo eenvoudig is dat je het zelfs zonder skills kunt leren!

Jordi op TV

Spelen met kaarten

Een spel kaarten is misschien wel het belangrijkste attribuut voor een goochelaar. Je kunt er duizenden verschillende trucs mee laten zien. Tijdens de opnames voor Zapp Skills heb ik nog veel meer trucs kunnen opvoeren met touwen, ringen, tentharingen en toiletrollen. Ik was drie uur aanwezig op de Camping in Grolloo, de kinderen konden er geen genoeg van krijgen. De ouders leken ook heel tevreden met urenlang live entertainment voor de kids. Maar de uitdaging voor zowel de presentatoren als de kinderen was het leren van een nieuwe Skill, vandaag dus goochelen. Ik liet eerst zien hoe een professionele goochelaar een kaart op elke plek kan laten verschijnen, zelfs wanneer iemand er een handtekening op heeft gezet. Daarna liet ik een andere truc zien waar je slechts drie kaarten voor nodig hebt…of beter gezegd drie komma drie kaarten! In de uitzending van 18 augustus kun je precies zien hoe deze truc in elkaar zit, vraag wel toestemming aan je ouders voordat je zelf aan de slag gaat want er zal een kaart uit de stapel opgeofferd moeten worden!

Tip: Als je wilt goochelen met kaarten kun je het beste een spel kaarten (of meer dan één) voor jezelf kopen of vragen aan je ouders. Anders kan de bridge avond van oma helemaal verkeerd aflopen!

 goochelaar op TV NPO

Van goochelen krijg je nooit genoeg!

De presentatrices waren compleet van de wijs omdat ze niet doorhadden hoe de truc in elkaar zat. Ik vond het ook heel leuk dat ik een truc kon uitleggen aan de kinderen, daarom had ik een aantal goochelsetjes meegenomen. Zo kon iedereen zelf aan de slag gaan om een nieuwe “Epic-Skill” te leren. Goochelen is vermaak voor alle leeftijden. Ik had deze dag zelfs mooi weer gegoocheld!

Bekijk de hele uitzending hier:

Er zijn ook wat beelden van deze uitzending te zien in mijn promo video:

 

Andere blog artikelen

  • Er zijn goochelaars die bewust niet op de televisie willen optreden. Deels omdat ze bang zijn dat de camera de truc vanuit het verkeerde standpunt…

  • leer goochelen met kaarten

    Leer goochelen met kaarten: 3 magische tips Het is heel indrukwekkend als je een goochelaar met een stok kaart ziet spelen. De kaarten dansen haast…

  • Norbert Ferré Wat een geweldige goochelaar is dit! Ik herinner me nog goed dat ik, op een congres voor goochelaars, in de zaal zat. Toen kwam…

door | aug 21, 2017 | goochelaar, optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

goochelaar Jordi nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Eén keer per maand verstuurt Jordi zijn nieuwsbrief. Blijf ook op de hoogte van alle magische belevenissen, nieuwe shows en speciale acties.
Schrijf je hier in -->

Gelukt! :)