Home » optredens » Feesten

Feesten

Je hele leven is een magisch feest!

Je staat er soms niet bij stil hoeveel feesten we meemaken in ons leven. Vanaf de geboorte viert een mens feest, en dat is een goede zaak. Een feest is een bijzondere gelegenheid waar mensen samenkomen, plezier maken en de dagelijkse sleur even vergeten. Bij elk geslaagd feest hoort een stukje opvallend entertainment. In deze top 11 feesten zie je dat een goochelaar een welkome gast is bij elke levensgebeurtenis:

1. Schoolfeest

kindergoochelaar JordiEen paar keer per jaar komen de kinderen uit alle klassen samen voor een schoolfeest. Omdat kinderen in een korte periode zo snel ontwikkelen is het kiezen van geslaagd entertainment voor zo’n diverse groep niet eenvoudig. Zeker niet met een publiek die moeite heeft de aandacht erbij te houden. Goochelaar Jordi treedt regelmatig op voor scholieren van verschillende leeftijden. Zijn podiumact is interactief, met humoristische trucs wordt het publiek onderdeel van de show. Kinderen mogen op het podium verschijnen als assistent en het hoofd van de school wordt met knipoog eventjes op zijn / haar plaats gezet. Met goochelaar Jordi op een schoolfeest voelt iedereen de magie! Lees meer over een goochelaar school.

Tip: Kies een leraar of schoolhoofd die bekend is bij de leerlingen en betrek deze bij een goocheltruc. Stem vooraf een truc af en maak er samen een leuk stukje van. Kinderen vinden het prachtig om een “autoriteitsfiguur” op het podium te zien.

2. Kinderfeest

kinderfeestjeWanneer je echt uit wilt pakken met een kinderfeest huur je live entertainment in. Een clown is leuk, een ballonnenkunstenaar is prachtig. Goochelaar Jordi maakt ook leuke ballonfiguren en is daarnaast een meester in kindvriendelijke goocheltrucs die overal passen. Op een kinderfeest is er niet altijd veel ruimte, de goochelaar staat vaak tussen de (kleine) gasten, in de woonkamer, in de tuin of op een balkon. Dan komen de kleine trucs uit de hoge hoed, het soort trucs waar kinderen bij kunnen assisteren. Wie durft naar voren te komen? Goochelaar Jordi is altijd heel trots als een ouder achteraf een berichtje stuurt dat hun kind een goocheldoos heeft aangeschaft. Goochelaar Jordi is ook jong begonnen, hij kent die magische prikkel die je als kind voelt. Ooms, tantes, opa’s en oma’s vermaken zich ook prima, en proberen later de trucs na te doen! Lees meer over een goochelaar op een kinderfeestje.

Doe-het-zelf: Goochelaar Jordi “verklapt” af en toe een eenvoudige goocheltruc die kinderen zelf kunnen uitvoeren. Zo zullen ze ook na de act nog lange tijd plezier beleven!

3. Sinterklaasfeest

goochelaar sinterklaasfeestEigenlijk is heel december een feestmaand voor kinderen. Maak deze maand extra bijzonder met een goochelaar voor een Sinterklaasfeest. En dat hoeft niet de standaard goochelaar in een net pak te zijn. Er loopt in Nederland elke december een Zwarte Goochelpiet rond die kinderen en volwassenen vermaakt op straat. Met opvallende trucs en komische interacties weet deze Goochelpiet alle voorbijgangers keer op keer aangenaam te verrassen. De trucs van deze Piet lijken sterk op die van goochelaar Jordi! Ook Jordi is een welkome gast op Sinterklaasfeesten en andere evenementen in de december maand. Met goochelaar Jordi breng je bij een koude en grauwe maand het zonnetje in huis! Lees hier over het pieten festival in Deventer.

Daag Jordi uit! Goochelen hoeft niet altijd in een maatpak en hoge hoed. Heb je een grandioos idee voor een feest en wil je daar een speciale “look” bij? Laat het goochelaar Jordi weten!

4. Studentenfeest

studenten goochelaarNa de basisschool en middelbare school moeten kinderen plotseling snel “volwassen” worden. Het leven van een student is een periode van ontdekking en verwondering. Studentenfeesten zijn er doorgaans in twee types; smakeloze zuipfeesten of smoking feesten die nét iets te saai zijn… Een studentenfeest kan zowel stijlvol zijn als vermakelijk door goochelaar Jordi uit te nodigen. Goochelaar Jordi gebruikt de principes van “Street Magic” en past deze toe op feesten en evenementen. Je hebt vast wel de televisieprogramma’s gezien van goochelaars die op straat mensen aanspreken en spontaan bizarre trucs uithalen. Het zijn altijd weer de klassiekers die het meeste effect hebben. Met korte maar indrukwekkende trucs maakt Jordi sfeer. Niet met een grote podiumact maar juist tussen de studenten, interactief en sociaal. Lees hier over een optreden voor Nyenrode Business Universiteit.

Welke kaart heb je? Kaarttrucs scoren nog altijd het beste. Je hoeft als goochelaar niet uit te leggen wat een stok kaarten is, de kleuren en getallen zijn eenvoudig te onthouden. Studenten vinden het ook geweldig achteraf een stok kaarten tevoorschijn te halen en de trucs uit te pluizen…succes!

5. Bedrijfsfeest

magisch bedrijfsfeestWanneer je alle collega’s bij elkaar zet is gezelligheid niet altijd gegarandeerd. Het is toch altijd weer een beetje onwennig om tijdens een feest contact te leggen met bekende gezichten die je eigenlijk persoonlijk nauwelijks kent. Goochelaar Jordi is dan de verbindende factor. Als tafelgoochelaar zal hij zich onder de gasten mengen en trucs “op de vierkante meter” uitvoeren. Collega’s verzamelen zich rondom die mysterieuze gast met een stok kaarten en een vlotte babbel. Hoe zit die truc in elkaar? Komt haar horloge nog terug? Ik zat er bovenop maar heb geen idee hoe de truc in elkaar steekt! Goochelaar Jordi creëert een domino effect met uitstraling op het gehele feest. Op grotere evenementen kan het tafelgoochelen gecombineerd worden met een podiumact om de gasten te vermaken. Lees meer over een magisch bedrijfsfeest.

Interactie: Goochelen lijkt vaak een spel waarbij de toeschouwer de goochelaar te slim af wil zijn. Zelfs tot lang na goochelaar Jordi weer is verdwenen praten mensen na over de truc. Je voelt de magie in de lucht!

6. Bruiloftsfeest

goochelaar trouwfeestAls twee geliefden trouwen is dat een reden voor een groots huwelijksfeest. Er is volop eten, live muziek, een prachtige aankleding en uiteraard zijn er veel gasten. Jong en oud, familie en vrienden, een allegaartje van mensen die het kersverse echtpaar op de één of andere wijze kennen. Geschikt entertainment zoeken voor een trouwfeest is een flinke uitdaging. Hoe kies je entertainment waar zowel het neefje van acht als de oma van tachtig van kunnen genieten? Om nog maar te zwijgen over de pubers die nauwelijks verder kijken dan hun smartphone. Goochelaar Jordi trekt alle aandacht naar zich toe, door zich tussen het publiek te begeven kan hij zijn trucs op maat aanbieden voor iedereen. Wanneer hij wat gasten ongemakkelijk bij elkaar ziet staan maakt hij een praatje en voert een leuke truc uit. Hij schuift aan bij een oudere dame en laat haar ring verdwijnen en verschijnen. Iedereen wordt geraakt door het effect van een goocheltruc. Lees meer over goochelen op een bruiloftsfeest.

Zien is geloven: Goochelen is bij uitstek geschikt entertainment voor een internationaal publiek. Zelfs wanneer je de taal niet spreekt vertelt de visuele informatie het verhaal. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld internationale beurzen en bijeenkomsten.

7. Buurtfeest

goochelaar Jordi op uw buurtfeestSociale cohesie is belangrijker dan ooit. Wijken worden steeds meer divers, mensen trekken zich terug in hun woning. Met een buurtfeest kun je de sfeer in een leefgemeenschap verhogen. Goochelaar Jordi reist het hele land af en treedt op tijdens buurtfeesten tot grote vreugde van de buurtbewoners en ook Jordi zelf. Als goochelaar weet je vooraf vaak niet wat je te wachten staat, soms is het een parkeerterrein met een tent, dan weer met rubberen laarzen op het boerenland. Het maakt niet uit waar goochelaar Jordi naartoe gaat, zolang er mensen zijn die enthousiast zijn is Jordi op zijn plek. Op het podium kan hij wat grotere trucs vertonen voor een centraal publiek, of hij begeeft zich tussen de aanwezige buurtbewoners om wat leven in de brouwerij te brengen. Ook voor familiefeesten met veel verschillende gasten is een goochelact ook bij uitstek geschikt. Lees meer over goochelen op een buurtfeest.

Tip: Kies een opvallende locatie voor een feest, een plek waar mensen graag even een kijkje nemen en anders niet snel komen.

8. Kerstfeest

Sinterklaas is vooral een kinderfeest, Kerstmis wordt steeds vaker uitgebreid gevierd in Nederland met als doelgroep de hele familie of volwassenen. Bij een uitgebreid kerstdiner schuift goochelaar Jordi graag aan. Niet om de rollade aan te snijden maar om de gasten te vermaken met leuke goocheltrucs. Hij heeft al een nette smoking, dus de “look” is alvast dik in orde! Kerst is een betoverende periode, in combinatie met een verbazingwekkende goochelact wordt het nog magischer. Beleef de koude dagen in het gezelschap van een top entertainer, vraag goochelaar Jordi op het kerstfeest!

Uitdaging! Goochelaar Jordi heeft een herkenbare look, kun jij hem verleiden zijn maatpak en hoge hoed te verruilen voor een kerst kostuum met muts? Of kan Jordi gekleurde eieren tevoorschijn toveren tijdens Pasen? Informeer naar de mogelijkheden!

goochelaar nieuwjaarsfeest

9. Nieuwjaarsfeest

De glazen klinken en we wensen elkaar een fantastisch nieuwjaar! Onder het genot van een hapje en een drankje wordt het verleden besproken en er wordt vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. Om van een nieuwjaarsfeest een memorabele gelegenheid te maken moet je wel met iets origineels komen. Bijvoorbeeld een live goochelaar op locatie! Bij dit soort evenementen is een grote podium act doorgaans minder geschikt, mensen willen vrij met elkaar praten en een borrel drinken. Goochelaar Jordi mengt zich tussen de gasten en verhoogt op subtiele wijze de sfeer. Nieuwsgierige bezoekers kijken mee over de schouder van een “assistent” die een magisch moment beleeft met Jordi. Bijvoorbeeld een “mentalisme” act waarbij vorken en lepels op magische wijze verbuigen. Goochelaar Jordi neemt tegenwoordig zijn eigen bestek mee, hij is al eerder door het keukenpersoneel buiten gezet vanwege zijn bestek “vandalisme”. Met name de gasten die zijn truc proberen te imiteren!

Wist je dat? Uri Geller staat bekend om het lepels buigen. Ooit werd hij ontmaskerd door goochelaar James Randi in een live televisieprogramma. Ook goochelaar Jordi kan lepels buigen, maar hij noemt het heel eerlijk een “truc” en niet “mentalisme”!

10. Themafeest

Er worden veel themafeesten gehouden, het is lastig om nog origineel voor de dag te komen. De locatie kan al een grote impact hebben, zo mocht goochelaar Jordi ooit optreden op een schip. Daar is weinig ruimte, het voordeel is wel dat het publiek niet weg kan lopen, zwemmen is wel een optie. Een Halloween themafeest is ook een prachtige gelegenheid om een mysterieuze goochelaar voor in te huren, daarmee zul je de sfeer direct transformeren. Dat is het mooie van goocheltrucs, die passen bij elk thema en op elke locatie. Door maatwerk te leveren past de goochelact van goochelaar Jordi altijd bij de gelegenheid. Bekijk hier een voorbeeld van een themafeest.

Tip: Verzin een origineel thema voor een feest. Zo valt het feest meer op en zullen de aanwezige gasten het feest langer onthouden.

11. Afscheidsfeest

Ja, het is onvermijdelijk… Aan het einde van dit overzicht aan feesten besluiten we met het afscheidsfeest. Een evenement waarbij naast de lach ook een traantje mag vloeien. Bij een afscheidsfeest zoek je naar entertainment dat past bij de situatie. Het moet onderhoudend zijn maar niet te opzichtig, een act die op subtiele wijze de sfeer kan bepalen en de juiste snaar raakt. Wanneer je het afscheidsfeest echt letterlijk wilt nemen kun je goochelaar Jordi vragen om een verdwijntruc uit te voeren, het mag ook best minder rigoureus met een een onderhoudende tafelgoochelact, “mentalisme” of een interactieve goochelshow. Zo wordt afscheid nemen een prachtige herinnering!

Met het juiste entertainment wordt het hele leven een feest! Wil je weten hoe goochelaar Jordi jouw feest een extra dimensie kan geven? Neem dan gerust contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Super optreden op afscheidsfeest Radioloog
Wat ontzettend leuk je bezig te zien als goochelaar! Wat ben je goed! Je vingervlugheid en je uitleg; we staan er met onze neus bovenop en nog lukt het je ons versteld te doen staan. Ik heb genoten van je trucs. Dankjewel! door Petra Foppen

De voordelen van een feest goochelaar

goochelaar JordiDe lijst van feesten kon nog veel langer zijn, het dient vooral als inspiratie voor iedereen die een feest wil organiseren. Welk feest ga jij verzinnen? Je moet met veel zaken rekening houden zoals budget, locatie, de gastenlijst en het entertainment. Voor dat laatste is er een eenvoudige oplossing; goochelaar Jordi vermaakt al jarenlang jong en oud met zijn magische goochelact. Dit zijn de drie voornaamste redenen om te kiezen voor een goochelaar op jouw feest of evenement:

Op elke locatie

Van een huiskamer tot een evenementenhal, van één persoon tot duizenden mensen, goochelaar Jordi kan overal zijn goochelact vertonen. Hij heeft met zijn voeten in de kleigrond gestaan tussen de koeien, wiebelend zijn zeebenen mogen testen op een schip, tussen de rinkelende fruitautomaten gestaan in het casino en voor live streaming camera’s in een geheime filmstudio. Goochelaar Jordi voelt zich overal op zijn gemak! Bekijk meer bijzondere locaties…

Voor iedere doelgroep

Een ballonnenkoning scoort fantastisch bij kinderen, senioren zitten niet te wachten op een ballonnen kroon. Een zanger op het podium kan prachtig zijn, maar daar krijg je de kinderen niet mee stil. Om over tieners nog maar te zwijgen, die zijn voorgeprogrammeerd om niets leuk te vinden. Toch is het opzienbarend wat je met een eenvoudige goocheltruc kunt bereiken. Een kind voelt zich stoer als ze mogen assisteren, een opa wordt even weer een klein kind met een goochelaar aan tafel.

Entertainment op maat

Een feest is maatwerk. Maak van een klein feest een groot succes met het juiste entertainment. En transformeer een grote en massale bijeenkomst tot een intiem moment wat de gasten nog lang zal bijblijven. Goochelaar Jordi biedt trucs aan voor elke gelegenheid en brengt een passende offerte uit. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte en daag Jordi uit; kun jij echt een bijzonder feest bedenken?

Bekijk ook eens deze video van een tafelgoochelaar op uw feest…

Andere blog artikelen

  • Er zijn goochelaars die bewust niet op de televisie willen optreden. Deels omdat ze bang zijn dat de camera de truc vanuit het verkeerde standpunt…

  • bordje Eernewoude

    Dit optreden was op een boot! Dit was voor mij voor het eerst dat ik op een boot mocht optreden. Ronald en Joke zijn op…

  • goochelaar huren amsterdam

    Een optreden aan de Prinsengracht in Amsterdam is toch al een mooie gelegenheid, wanneer ik op een dakterras mag goochelen is het helemaal bijzonder. Naast…

  • Er worden regelmatig foto’s gemaakt tijdens mijn optredens. Het is leuk voor alle aanwezigen om deze bijzondere en persoonlijke momenten later nog eens te bekijken.…

  • Vandaag is goochelaar Jordi tweede geworden bij de wedstrijd stand-up goochelen: De Grote Prijs van Vlaanderen.

  • Vanaf vandaag promoot ik een nieuwe mega actie bij Fair Play Casino In het casino ben ik eveneens op videoschermen te zien en maak je kans…

door | jan 9, 2017 | Goochelen, optredens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *