Home » goochelaar » Checklist voor thuis een feest organiseren

Checklist voor thuis een feest organiseren

Buiten de deur zijn er allerlei regels, thuis bepaal je helemaal zelf wat je gaat doen. Daarnaast hoef je ook geen dure locatie te huren zodat je meer overhoudt van je budget om te besteden aan kwaliteit. Hier is een handige checklist bij een feest organiseren in eigen huis.

1. Kies een thema

Gasten kunnen zich themafeesten vaak beter herinneren. De rest wordt toch een beetje een brei van feestgedruis. Je kunt ‘all the way’ gaan met kledingvoorschriften en regels, je kunt ook een thema kiezen als houvast. Als je bijvoorbeeld de jaren zeventig neemt als uitgangspunt dan is het eenvoudig om kleuren te bepalen en muziek uit te kiezen. Je kunt zwart-wit als kleurthema kiezen wat zich leent voor allerlei interessante interpretaties. Thema’s zorgen ervoor dat keuzes maken eenvoudiger wordt.

2. Regel de catering

Wil je koken of feesten? Maak het menu niet té complex, althans niet voor jezelf. Zo kun je een paar BBQ’s op gas huren met vleespakketten. Je kunt ook een chef inhuren inclusief serviesgoed dat later netjes wordt opgeruimd zodat je niet met de afwas blijft zitten. Het is ook mogelijk om een bar in te huren waar je zelf achter mag tappen. Ook als je geen sterrenkok bent zijn er volop mogelijkheden om er een culinair hoogstandje van te maken.

3. Zorg voor muziek

Een feest zonder muziek is als een auto met drie wielen. In theorie zou het moeten werken maar in praktijk mis je toch iets wat heel belangrijk is. Als je de ruimte hebt kun je een live band inhuren, je kunt ook een zanger of zangeres met muziekinstallatie boeken. Als je toch liever voor een Spotify afspeellijst kiest laat gasten dan zelf nummers toevoegen of skippen. En gebruik een Premium (proef)abonnement, zo heb je niet iedere paar nummers een keiharde reclamespot.

4. Houd rekening met kinderen

Als het een feest is voor alle leeftijden zorg dan ook voor passend entertainment voor jonge gasten. Urenlang achter de PlayStation hangen vinden de meeste kids echt niet zo interessant als live animatie. Bijvoorbeeld een goochelaar die jong en oud kan vermaken. Vraag de goochelaar om een paar trucs aan de kinderen te leren of geef ze na het optreden een klein goochelsetje cadeau. Dan heb je geen kind meer aan de kinderen!

Goochelaar klassenfeest

Andere blog artikelen

door | okt 22, 2021 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *