Home » goochelaar » Dutch Magic Day

Dutch Magic Day

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Dutch Magic, hét boekingsbureau voor de beste goochelaars en illusionisten, werd er een grote show georganiseerd voor 500 gasten en bezoekers. Lees ook de aankondiging op mijn blog. Nu de Dutch Magic Day voorbij is kunnen we met z’n allen terugkijken op een magische dag waarbij niet alleen het publiek voor verrassingen kwam te staan, ook de organisatie en artiesten hebben er enorm van genoten!

Kom binnen en stap door de Magic Mirror

Het entertainment begon al direct bij aankomst, er was live entertainment in de foyer waaronder de Magic Mirror van Tim Camerik, die een bijzondere manier om foto’s te maken heeft bedacht. Evert van Asselt zorgde voor een luchtige sfeer met zijn ballon creaties, die hij speciaal voor de aanwezige kinderen in elkaar zou draaien. Ronald Moray en Peter Vogel waren ook ter plekke om iedere gast direct in een opperbeste stemming te brengen. Ik was zelf te vinden bij de Fooltime Magic Stand, waar ik close-up magic trucs liet zien. Ook Dave van Gulik demonstreerde daar zijn vingervlugge talenten. De “Masters of Entertainment” stonden klaar met een heuse kappers stand waar dames een magic make-over kregen.

goochelaar Jordi

In de foyer was ook live entertainment van tafelgoochelaar Dennis Davidson te zien en  Justin Vliegenthart. Bij CasinoMagic speelde Louis Baerts met fiches op een héél andere wijze dan je van een normale croupier zou verwachten. Martijn Martell vermaakte in een speciale kids-afdeling de jongste gasten met een fantastische kindershow.

goochelaar Martijn

En dat was nog maar de entree! Daarna zou het feest verder gaan in de grote zaal.

Verrassende verschijning

De Black Art performance door Dion van Rijt bleek de perfecte inleiding tot de podium presentatie, met als finale de verschijning van Ilse Klijn, eigenaar van Dutch Magic en al jarenlang dé promotor van de Nederlandse goochelkunst. Dit was voor velen de eerste keer dat ze Ilse in levende lijve zouden zien, de meeste communicatie verloopt immers via mail en telefoon. Ronald Moray nam het (tover)stokje over om samen met Louis Baerts nog een grondlegger van Dutch Magic tevoorschijn te toveren vanuit een Engelse telefooncel; Peter Vogel.

goochelaar Dion

Ilse Klijn

Verbazing, verwondering en vermaak

Het leek wel een magische sneltrein met in iedere wagon een compleet ander avontuur, zo liet Sabine van Diemen (voormalig Diva of Magic bij Hans Klok) een act zien met zwaarden waarbij ze zweefde op vlijmscherpe zwaarden. Later zou ze met een plastic zak nog een ‘adembenemende’ act laten zien.

Sabine van Diemen

Martijn Martell voerde een routine met touwen op, waarbij zijn mond al net zo snel bewoog als zijn vingers. Europees Kampioen Niek Takens kreeg het publiek muisstil met zijn klassieke manipulatie act die liet zien hoe kunstzinnig goochelen kan zijn. Deze vorm van magie is een persoonlijke favoriet van mij.

Goochelaar Niek Takens

Dennis Davison speelde niet alleen met kaarten maar ook met het publiek, door een vrijwilliger uit het publiek te halen en een gekozen kaart weer in een envelop te laten verschijnen. Justin Vliegenthart zou uit zijn boeien ontsnappen, met behulp van twee vrijwilligers uit het publiek. Deze ontsnapping was al net zo hilarisch als magisch.

Goochelaar Justin

Miki Dark is een opvallende verschijning die al in meerdere televisieprogramma’s zijn opwachting heeft gemaakt. Hij liet zien dat er nog steeds ruimte is voor vernieuwende acts met een geheel eigen karakter.

Miki Dark

Peter Vogel goochelde met kommen, balletjes aantallen én kleuren, met wat hulp van een jonge vrijwilliger uit de zaal. Ronald Moray liet enkele nieuwe trucs zien waaronder een zwevend masker en een indoor sneeuwstorm. Zo zien we toch nog sneeuwvlokken deze winter! Vogel en Moray zouden hun krachten bundelen tijdens een ‘onthullende’ act waarbij beide goochelaars kleur moesten bekennen.

Goochelaar Ronald

Het jongste lid van Dutch Magic Alfredo Lorenzo mocht de finale act invulling geven, daarbij werd hij bijgestaan door de Dreamgirls of Magic. Deze act was snel en flitsend, begeleid door een vette soundtrack. Het publiek was uitzinnig en waarschijnlijk ook uitgeput na zoveel talent in slechts enkele uren tijd. Het was werkelijk een magische dag!

illusionist Alfredo Lorenzo

Naast de artiesten op (en naast) het podium mogen ook de mensen achter de schermen genoemd worden. Aan de medewerkers van Stadsschouwburg Velsen en de backstage talenten Ton Bal en Fred-Ric Schrijvers, van harte bedankt!

Dutch Magic Day

Foto’s Bianca Dijck van Flits en Klik Photography.

Andere blog artikelen

  • Dutch Magic Day

    20 jaar magie in Nederland; dat is reden voor een feestje! Op 26 januari 2020 wordt het 20-jarig bestaan van de entertainment organisatie Dutch Magic…

  • Dutch Magicians

    Op 10 en 11 januari heeft Dutch Magic zich gepresenteerd op de Artiesten en Evenementen Beurs in Eindhoven. Het waren succesvolle dagen waarbij de stand…

  • Op dit moment is goochelaar Jordi exclusief werkzaam bij Dutch Magic! Dutch Magic over Goochelaar Jordi: Met trots presenteren wij onze nieuwste aanwinst: Jordi Jansen!…

door | feb 1, 2020 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *