Home » Goochelen » Dutch Magic bestaat 20 jaar!

Dutch Magic bestaat 20 jaar!

Ik kwam terug van een optreden, er was een grote doos bezorgd die dag. De doos was niet zwaar, wat zou het zijn? Ik opende voorzichtig de doos en er kwam een enorme ballon uit! Het bleek een uitnodiging te zijn voor een bijzonder feest; Dutch Magic 20 jaar! Het is alweer twintig jaar geleden dat Dutch Magic werd opgericht, genoeg reden voor een feestje dus.

20 jaar Dutch Magic

Korte geschiedenis van Dutch Magic

Het jaar is 1999, we bevinden ons op de rand van een nieuw millennium. Een groep van zes personen bestaande uit Ilse Klijn, Ronald Moray, Peter Vogel, Louis Baerts, Charles Jacques en Wereldkampioen goochelen Richard Ross sloegen de handen ineen om een nieuw agentschap op te richten voor goochelaars en illusionisten. Dit bleek een uitstekend idee, om professionele artiesten onder de aandacht te brengen van event organizers door het hele land. Slechts enkele jaren later zou Richard Ross komen te overlijden, een flinke klap voor zijn vakgenoten, en ook zeker voor Ilse Klijn, die jarenlang de rechterhand was van deze beroemde goochelaar die met zijn onnavolgbare ringen act de wereld wist te veroveren. Toch was dit niet het einde voor Dutch Magic, zijn energie en enthousiasme leefden voort in deze organisatie. Er kwamen steeds meer professionele goochelaars en illusionisten uit Nederland bij, die niet alleen met collega’s samenwerken maar ook vrienden zijn geworden.

Met de hoge hoed naar de stinkende emmer

Vroeger brachten de vissersvrouwen in Zandvoort vis die de mannen vingen te voet naar Haarlem. Op de weg terug deden ze een neut bij ‘t Wapen van Kennemerland. Ze lieten hun vieze emmers buiten staan, van de bijnaam ‘De Stinkende Emmer’. En dit was de locatie waar de goochelaars samenkwamen voor het 20-jarig jubileum. De vislucht is gelukkig verdwenen.

Toespraak Ilse

Ilse bedankt!

Naast de Dutch Magicians was er ook veel aanhang aanwezig op 28 mei 2019. Ilse Klijn hield een mooie toespraak maar ze kwam tijd te kort. Het bleek onmogelijk om alle hoogtepunten in de magische historie van Dutch Magic apart te noemen, er is nog volop te vertellen voor een volgende keer. De Dutch Magicians gaven haar vervolgens een koffer met daarop het logo van Dutch Magic. Ze kreeg ook een een vliegticket naar het Mekka van goochelaars en illusionisten; Las Vegas. En een mooi fotoboek met een persoonlijk bericht van alle artiesten. Tijdens het gezellige etentje werden er ook foto’s vertoond die 20 jaar Dutch Magic mooi wisten te illustreren. Als klap op de vuurpijl belde onze gewaarde collega Hans Klok vanuit Las Vegas via FaceTime om Ilse persoonlijk te feliciteren. Binnenkort zullen ze elkaar zeker treffen in de fonkelende woestijn van Nevada.

Ik wil graag persoonlijk Ilse Klijn nogmaals bedanken. Iedere dag zet deze betoverende persoonlijkheid zich vol energie in voor de Dutch Magicians en zorgt ervoor dat alle tot in de puntjes geregeld is. Ik werk al jaren voor en vooral ook mét het team van Dutch Magic en daar ben ik heel trots op!

Hans Klok Dutch Magic

Hans Klok belt Ilse vanuit Las Vegas.

Vegas Dutch Magic

Goochelaar Jordi bij Dutch Magic

Sinds 2011 ben ik gaan optreden voor Dutch Magic, ruim een jaar later besloten we de samenwerking te intensiveren, en sinds 2013 werk ik exclusief via deze organisatie.

Lees hier het persbericht uit 2013: https://goochelaarjordi.nl/dutch-magic-bv/

Alle boekingen gaan nu via Dutch Magic, ik stuur alle aanvragen direct door naar Ilse die mijn agenda beheert en het contact onderhoudt met mijn opdrachtgevers. En dat is voor iedereen een zeer prettige ervaring!

Dennis Ilse en Jordi

Goochelaar Dennis Davidson, Ilse Klijn en ikzelf.

Samenwerken maakt je sterker

Als goochelaars en illusionisten zien we elkaar niet als concurrenten, maar als gewaardeerde collega’s die dezelfde passie voor het vak delen. We komen elkaar ook regelmatig tegen, wanneer er bijvoorbeeld behoefte is aan meerdere artiesten tijdens een evenement.

Hier zijn een aantal blogartikelen over mijn ontmoetingen met deze collega’s:

Dutch MagicDUTCH MAGIC naar de BEURS!!!

https://goochelaarjordi.nl/dutch-magic-naar-de-beurs/

Met onder andere een magische cocktailbar van Louis Baerts en prachtige ballonfiguren door Martijn Martell in Eindhoven.

 

 

 


goochelaars Dennis en JordiDouble Dutch Magic in Opmeer

https://goochelaarjordi.nl/double-dutch-magic-in-opmeer/

Keuken XXL-Party samen met de jongste aanwinst Dennis Davidson.

 

 

 


goochelaars voor NAM70 jaar NAM met een dubbele dosis magie

https://goochelaarjordi.nl/70-jaar-nam-dubbele-dosis-magie/

500 gasten vermaken als single én duo act met Ronald Moray.

 

 

 

 


 

Goochelaars van Dutch MagicHacken zonder computer tijdens de Infosecurity beurs

https://goochelaarjordi.nl/hacken-infosecurity-beurs/

Mindhacken tijdens een beurs met Robin Matrix en Martijn Martell.

 

 

 


Zakkenrollen met Robin Matrix

https://goochelaarjordi.nl/zakkenrollen-met-robin-matrix/
zakkenrollers800 55-plussers portemonnees en andere bezittingen afhandig maken met Robin Matrix.

 

 

 

 

 


 

Goochelaar DionDion

https://goochelaarjordi.nl/dion/

Veel lof voor de lenige beroeps manipulator Dion. Ik mocht met eigen ogen zijn talenten aanschouwen in december 2018:

https://goochelaarjordi.nl/nieuwsbrief-januari-2019/

 

 

 

 


 

Goochelaars Justin en JordiZoete inval in SugarCity

https://goochelaarjordi.nl/zoete-inval-in-sugarcity/

2000 gasten vermaken met tafelgoochelen? Dat lukt zeker als goochelaar Justin Vliegenthart ook aan tafel schuift.

 

 

 

 

 


 

goochelaars Jordi en MartijnKidsday 2018 laat wensen in vervulling gaan

https://goochelaarjordi.nl/kidsday-2018-laat-wensen-in-vervulling-gaan/

Luchtig entertainment met Martijn Martell.

 

 

 


 

fooltime magicFooltime Magic voor 10.000 mensen

https://goochelaarjordi.nl/fooltime-magic-10-000-mensen/

10.000 gasten (het wordt steeds meer!) laten zich beetnemen met “Fooltime Magic” tijdens een estafette door Dave van Gulik en mijzelf.

 

 

 


 

goochelaar in Amsterdam2000 mensen verwonderd

https://goochelaarjordi.nl/nieuwsbrief-juli-2016/

Lang geleden, in het jaar 2016, trad ik samen op met goochelaar Michel Beugelsdijk in Amsterdam.

Andere blog artikelen

  • Op dit moment is goochelaar Jordi exclusief werkzaam bij Dutch Magic! Dutch Magic over Goochelaar Jordi: Met trots presenteren wij onze nieuwste aanwinst: Jordi Jansen!…

  • Dutch Magicians

    Op 10 en 11 januari heeft Dutch Magic zich gepresenteerd op de Artiesten en Evenementen Beurs in Eindhoven. Het waren succesvolle dagen waarbij de stand…

  • goochelaars Dutch Magic

    Dutch Magic heeft een nieuwe website. Wanneer je op zoek bent naar professioneel entertainment moet je bij het artiestenbureau Dutch Magic zijn. Ik werk al…

door | mei 31, 2019 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *