Home » Goochelen » De leukste ideeën voor een verjaardagsfeestje

De leukste ideeën voor een verjaardagsfeestje

Het had een droom moeten zijn maar het werd toch weer een nachtmerrie… Waarom is een verjaardagsfeestje organiseren zo moeilijk? Hier zijn vier ideeën voor een kinderfeest dat wél zal scoren waarbij een goochelaar uiteraard niet mag ontbreken!

1. Ga naar een indoor speeltuin

In iedere grote stad zijn er één of meerdere indoor speeltuinen te vinden. Dan maakt het niet uit of het buiten droog of nat is, warm of koud. Vaak zijn er heel betaalbare arrangementen voor verjaardagsfeestjes. Ga er wel even zelf vooraf een kijkje nemen, de kwaliteit en sfeer is niet bij iedere locatie even goed.

2. Richt een theater tuin in

Je kunt flink wat theater attributen huren of materialen kopen om je eigen tuin om te toveren tot een ontdekplek waar kinderen allerlei theatrale activiteiten kunnen uitvoeren. Stelten lopen, ballonfiguren vouwen of jongleren om maar enkele mogelijkheden te noemen. Als live entertainment kun je een goochelaar boeken voor het verjaardagsfeestje, vraag ook even of deze artiest ballonnen kan vouwen. Dan zit je dubbel goed!

3. Ontsnap uit een Escape Room

Het fenomeen “Escape Room” is de laatste jaren een enorme hit gebleken, er zijn ook locaties die meer gericht zijn op kinderen. Daarnaast zijn er bordspellen en online tips om zelf je eigen verhaal te maken. Ook hierbij kan een goochelaar van dienst zijn, die kan namelijk als spelleider ingezet worden en kinderen uitdagen met spannende trucs. Dit is een interactieve activiteit waar je eenvoudig een tijdsduur aan kunt koppelen. Klaar is dan ook echt klaar!

4. Karaoke of meezing feest

Een eenvoudige karaoke microfoon of karaoke set is niet zo duur, je kunt ook professionele systemen huren. Er zijn een aantal karaoke kinderliedjes, normale nummers met tekst kan natuurlijk ook. Hoewel kinderen die teksten vaak al direct mee kunnen zingen. Als het budget beschikbaar is huur dan een drive-in DJ of zanger in die bekend is met kinderrepertoire.

Als je een entertainer inhuurt voor een verjaardagsfeest dat niet helemaal binnen de gebaande paden valt, controleer dan altijd of de artiest kan inspelen op de situatie. Een clown met een clownspak past niet in iedere gelegenheid terwijl een goochelaar met meer neutrale kleding wellicht wat veelzijdiger inzetbaar is. Niet alle entertainers zijn even goed met kinderen, vraag altijd naar referenties zodat je er zeker van bent dat je de geschikte artiest inhuurt.

Andere blog artikelen

  • kindergoochelaar Jordi

    Goochelen voor kinderen uit de omgeving van Tsjernobyl Naast mijn werk als goochelaar ben ik ook werkzaam als Coördinerend Deskundige in de Stralingsbescherming. Tijdens mijn…

  • goochelen leren

    zaterdag 3 mei 2011 Op de BSO de Leeuwerik heb ik een workshop goochelen gegeven voor kinderen.  Het is erg leuk om kinderen te motiveren…

  • vraagtekens hoe werken goocheltrucs

    Vrijwel iedereen wil op een punt in zijn of haar leven enkele goocheltrucs leren. Gewoon voor de lol, om op een feestje te laten zien,…

door | sep 26, 2021 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *