Chef Anton

Het is altijd interessant om nieuwe elementen en stijlen te zien bij goochelaars, Chef Anton is daar een uitstekend voorbeeld van. Hoewel deze pool specialist al lange tijd aan de weg timmert, wist hij in het programma “Fool Us” indruk te maken met een kaarttruc. De truc op zich was niet nieuw, maar de manier waarop hij virtuoos poolspel combineert met klassieke goocheltrucs laat zien dat het niet alleen om de truc gaat, maar ook om de manier van presenteren. Zijn naam is overigens niet willekeurig gekozen, Chef Anton is inderdaad een professionele kok wiens carrière een compleet andere wending heeft genomen.

goochelaar Chef Anton

Een eerlijke bedrieger

Ik heb in een eerder blogartikel al eerder geschreven dat goochelen en bedriegen heel dicht bij elkaar liggen. Chef Anton heeft in 1996 de “School for Scoundrels” opgericht waarin hij uitlegt hoe oplichters je op straat geld afhandig maken. Hij neemt ook het bekende “Three Card Monty” spelletje als voorbeeld, waarin je net als bij “Balletje Balletje” de juiste keuze moet maken. Dit soort spelletjes zijn altijd doorgestoken kaart, met zijn pool keu wordt het zelfs letterlijk een kaart die hij doorsteekt. Het grote verschil tussen een oplichter en een goochelaar is het feit dat de toeschouwers weten dat ze bedrogen worden.

Smakelijk goochelen

Chef Anton is een poolkampioen die als geen ander “trick shots” kan uitvoeren. Hij heeft trucs met ballen op een originele wijze gecombineerd met goocheltrucs. Hierbij wordt direct duidelijk dat hij elke discipline heel serieus neemt. Niet alleen is hij heel behendig met een spel kaarten, zijn pool spel is ook zeer indrukwekkend. Dat hij daarnaast een kok is en ook sinds 2008 als motivatiespreker optreedt maakt Anton echt een alleskunner.

Vind je eigen personage

Ondanks al zijn talenten zet Chef Anton een heel duidelijk personage neer. Hij is herkenbaar gekleed, je pikt hem er direct uit. Dat doe ik zelf ook, met een net pak en vaak die bekende hoge hoed. Hoewel dat heel traditioneel is ben ik er nu juist opvallend mee, die klassieke look is herkenbaar en spreekt mensen direct aan. Koken als Chef Anton kan ik niet, ik kan wel lepels buigen “met mijn geest”…

Andere blog artikelen

  • tafelgoochelaar buigt lepel

    Het is een klassieke truc; de goochelaar neemt een lepel, wrijft zachtjes over de lepel en deze begint voor de ogen van de toeschouwers te…

  • afleiding

    Goochelen op zich is geen kunst, het is een vaardigheid. Iedereen kan het leren als je maar genoeg tijd besteed aan het oefenen van de…

  • Uri Geller Cadillac

    Wat is het verschil tussen een mentalist, iemand die paranormaal begaafd is en een goochelaar? Is er eigenlijk wel een verschil, of voeren ze allemaal…

Geef een reactie