Home » goochelaar » Ben jij een Magic Kid?

Ben jij een Magic Kid?

Dutch Magic is hét entertainment agency voor goochelaars en illusionisten in Nederland, waar ik zelf ook deel van uitmaak. Ben jij een nieuw goocheltalent t/m 16 jaar? Dan kun je tussen 28 maart en 30 april meedoen aan de MagicKids Video Wedstrijd!

Ga naar Dutchmagic.nl via deze link en upload jouw magische video.

De winnaar wordt bepaald door het aantal stemmers, vraag daarom jouw vriendjes en familie om te stemmen op jouw filmpje. Het gaat natuurlijk om de eer, toch kun je ook mooie prijzen winnen.

Magic Kids Video Wedstrijd

Ben jij een Magic Kid?

Zijn kinderen geïnteresseerd in goochelen? Jazeker, in dit blog artikel schreef ik al over de populariteit van goochelen onder de jeugd. Ik ben ook al meerdere keren uitgenodigd door Make-A-Wish om kinderen te vermaken met mijn goocheltrucs. Nu kan dit even niet vanwege het Coronavirus, dus moeten we even via internet contact houden. Tijdens de SmartBus tour, waar ik vorig jaar deel van uitmaakte, werden goocheltrucs gecombineerd met social media. Je kunt dus alle kanten uit met magie, zelfs met een smartphone of tablet zoals Simon Pierro, de iPad Magician ook doet.

7 tips van een professionele goochelaar

Ik mag je niet helpen met het maken van een goochel video, maar ik kan je wel tips geven!

 1. Hoe komt een goochelaar aan trucs? Je kunt een goocheldoos kopen, losse trucs kun je online bestellen of bekijk de duizenden YouTube video’s waarin goocheltrucs worden uitgelegd. In deze blog lees je er meer over.
 2. Mag je eigenlijk goocheltrucs delen? Er zijn in basis 7 trucs waar alle goochelaars hun eigen draai aan geven. Je mag met collega goochelaars geheimen delen, maar niet met het publiek. Heel eenvoudig is dit omdat je dan de magie wegneemt voor jouw toeschouwers.
 3. Niet alleen de truc is belangrijk, speel ook een karakter. Je maakt namelijk het verschil met jouw presentatie. Kijk maar eens naar de jonge goochelaar Kyle Eschen die met zijn droge humor de hele zaal plat krijgt.
 4. Je kent vast Victor Mids wel, die goochelt niet alleen met balletjes en kaarten, maar vooral ook met jouw brein. Hier lees je meer over NLP, de taal van jouw hersenen.
 5. Dankzij telefoon camera’s en webcams is het veel eenvoudiger geworden om je eigen goochel video’s te maken. Maak wel duidelijk dat het video trucage betreft, anders wordt het door sommige goochelfans als ‘nep’ gezien terwijl het juist een heel bijzondere manier van goochelen is.
 6. Houd je niet zo van konijnen uit de hoge hoed maar ben je wel vingervlug? Dan is Cardistry misschien iets voor jou, dat is acrobatiek met kaarten. Hier lees je alles over deze stroming binnen de goochelkunst.
 7. En als laatste tip; inspiratie! Voor mij was dit het boek “Pepijn, hoe word ik goochelaar?”. Laat je inspireren en ga gewoon aan de slag!

Dus … lezen, leren, oefenen, filmen en dan jouw filmpje uploaden via Dutchmagic.nl. Ik wens je heel veel succes en vooral ook veel plezier tijdens het maken van jouw act!

Andere blog artikelen

 • Op dit moment is goochelaar Jordi exclusief werkzaam bij Dutch Magic! Dutch Magic over Goochelaar Jordi: Met trots presenteren wij onze nieuwste aanwinst: Jordi Jansen!…

 • goochelaars in het restaurant

  Goochelaars zijn een apart type mensen. Dat kan ik gerust verkondigen, ik behoor zelf tot deze groep vreemde vogels. De meeste goochelaars zijn al op…

 • afbeelding van de site magicforkids.nl

  In 2008 besloot ik van goochelen mijn beroep te maken, naast het registreren van mijn eigen bedrijf liet ik twee websites maken; Visual Card Magic…

door | apr 1, 2020 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *