Home » goochelaar » Barry and Stuart

Barry and Stuart

Het ego van een goochelaar biedt niet altijd ruimte aan meerdere personen op het podium. Dat is jammer, want illusionisten die samenwerken komen vaak met opvallende trucs, doorgaans met veel humor. Dat geldt zeker voor het duo Barry en Stuart, die niet alleen veel humor gebruiken bij hun goocheltrucs, maar daar ook een flinke dosis sarcasme en schokeffecten aan toevoegen. Eén van hun trucs staat in de lijst van 50 beste goocheltrucs ooit, en heeft al zo’n tien miljoen kijkers op YouTube weten te verbazen. Wat maakt de trucs van Barry en Stuart zo bijzonder? Laten we dit duo eens nader bekijken.

Video Trucage

Zowel Barry Jones als Stuart MacLeod komen uit Schotland, Barry studeerde multimedia computing en Stuart studeerde filosofie. Samen begonnen ze met het bedenken van korte sketches met als resultaat hun eigen televisieserie “Magick”. Met een nominatie voor Beste Comedyserie tijdens de Rose d’Or van Montreux in 2004 braken ze door bij het grote publiek.

Trucs van Bijbelse proporties

Er zijn komieken die al eerder grappen hebben gemaakt over de “wonderen” uit de Bijbel, waren het niet gewoon eenvoudige trucs? Barry en Stuart maakte hier een speciale uitzending van voor Kerstmis, ze vertoonde trucs die geïnspireerd waren op het Nieuwe Testament. Niet iedereen kon dit waarderen, maar dat hield het tegendraadse duo niet tegen. Daarna kwamen ze met een nieuwe show waarin ook de wonderen uit het Oude Testament werden opgevoerd.

Paranormaal begaafd?

Goochelaars enerzijds en mensen die beweren paranormaal begaafd te zijn anderzijds behoren doorgaans niet tot de beste vrienden. Met vier specials getiteld “The Happenings” gebruiken Barry en Stuart goocheltrucs om “paranormale” zaken na te bootsen. In 2010 kwamen ze met een opvallende theatertour; Show and Tell. In een show van een uur genaamd “The Show” lieten ze trucs zien. Wanneer je vervolgens een ticket kocht voor “The Tell” kreeg je de uitleg van de trucs te zien. Deze show trok uitverkochte zalen en werd verlengd tot 2013.

Bekijk hier meer video’s van Barry and Stuart.


op 12 sept 2014 verscheen er een artikel over Barry en Stuart op kaartengoocheltrucs.nl. Kaartengoocheltrucs.nl is gestopt. Lees er hier meer over….

Andere blog artikelen

  • Kaartengoocheltrucs.nl Er bestaat een grote gemeenschap van goochelaars en illusionisten die hun technieken en geheimen met elkaar delen. Sinds de opkomst van het internet is…

  • card flourish

    Card flourishes zijn snelle en mooie kaart technieken. Deze technieken zijn vaak erg moeilijk om te leren. Deze card flourishes kunnen worden gebruikt om te…

  • vraagtekens hoe werken goocheltrucs

    Vrijwel iedereen wil op een punt in zijn of haar leven enkele goocheltrucs leren. Gewoon voor de lol, om op een feestje te laten zien,…

door | jul 3, 2017 | goochelaar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *