Home » goochelaar » 5 Zaken die belangrijk zijn in een kindershow

5 Zaken die belangrijk zijn in een kindershow

Een kindershow is niet hetzelfde als een show voor volwassenen. Het is van belang dat de trucs aansluiten bij de kennis en belevingswereld van de toeschouwer. Kinderen ervaren de wereld om zich heen op een andere wijze dan volwassenen. Daarom moet je als goochelaar andere trucs uitvoeren voor kinderen, en ook gebruik maken van andere voorwerpen. Een spel kaarten spreekt bijvoorbeeld niet zo aan bij kinderen die nog nooit een kaart hebben gezien. Hier zijn vijf zaken waar ik als goochelaar rekening mee houd wanneer ik optreed voor kinderen.

1. Herhaling

Kinderen houden van herhaling, ze kijken steeds dezelfde film en willen elke avond hetzelfde sprookje horen. Dat werkt ook met goocheltrucs. Ik geef het kind een ei maar deze verdwijnt. Ik geef weer een ei maar deze verdwijnt ook. Steeds weer opnieuw. Bij volwassenen moet je geen trucs herhalen, kinderen vinden herhaling juist prachtig.

2. Het gaat “fout”

Wanneer een truc misgaat vinden kinderen dat fantastisch. Bijvoorbeeld wanneer mijn goochelstok “breekt” tijdens mijn optreden. Of de kinderen roepen het woord “rood” en er verschijnt een brood. Geplande fouten maken de act onvoorspelbaar en verrassend.

kindergoochelaar Jordi

3. Ik weet het…maar toch niet…

Als goochelaar moet je niet keer op keer het kind om de tuin leiden, dat gaat tegenstaan. Het werkt veel beter om het kind het gevoel te geven dat ze de truc begrijpen. Bijvoorbeeld een konijn die steeds van kleur verandert wanneer ik een schilderij omdraai. En op het laatst blijkt het konijntje verdwenen! Dat samenspel van het begrijpen en uiteindelijk toch iets onverwacht zien spreekt kinderen erg aan.

4. Kun je me helpen?

Kinderen zijn dolgraag assistent van de goochelaar. Soms haal ik een kind uit het publiek om me te assisteren, het kan ook een toverspreuk zijn die het hele publiek moet roepen om de truc te laten slagen. Interactie met kinderen maakt elk optreden echt een magische belevenis.

5. Slimmer dan de goochelaar

kindergoochelaar

Een goochelaar die alles beter weet en beter doet dan het publiek wordt vervelend, zeker voor kinderen. Daarom is het leuk om af en toe de kinderen iets te laten zien wat ik als goochelaar niet zie. De kinderen roepen, juichen en lachen wanneer ik verbaasd om me heen kijk en zij zien wat er gebeurt. Komt er een maan vanachter de wolken? Waar dan? Ik zie niets!

Een kindershow of een kinderfeestje met een goochelaar zijn altijd een succes, neem contact op met goochelaar Jordi voor alle mogelijkheden.

Andere blog artikelen

  • kindershow

    Kinderen vermaken is niet altijd eenvoudig. Kinderen kunnen zich snel vervelen, bij een groep kinderen met verschillende interesses is het moeilijk passend amusement te vinden.…

  • Als je een kinderfeestje organiseert wil je uiteraard iets doen wat bijzonder is, iets wat de kinderen lange tijd zal bijblijven, en indien mogelijk ook…

  • kosten goochelaar

    Met een goede goochelaar haal je top entertainment in huis. Maar hoe kies je een goede illusionist, waar moet je rekening mee houden en wat…

door | okt 17, 2020 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

goochelaar Jordi nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Eén keer per maand verstuurt Jordi zijn nieuwsbrief. Blijf ook op de hoogte van alle magische belevenissen, nieuwe shows en speciale acties.
Schrijf je hier in -->

Gelukt! :)