Home » Goochelen » 4 redenen waarom je een goochelaar niet snel zult vergeten

4 redenen waarom je een goochelaar niet snel zult vergeten

Weet je nog die bruiloft van je nichtje? Of het jubileum van de onderneming waar je werkt? En weet je nog wie er op kwam treden om het publiek te vermaken? Als er een goochelaar was dan is de kans groot dat je dit optreden nog kunt herinneren. Waarom is een goochelaar zo onvergetelijk? Hier zijn 4 redenen:

Goochelen is interactief

Er is een reden dat goochelaars op de televisie minder interessant zijn om te zien dan in werkelijkheid. Als er een scherm tussen zit dan lijkt dezelfde goocheltruc plotseling toch een beetje suf. Er worden niet voor niets grappen gemaakt over goochelaars met altijd weer dezelfde kaarttrucs. Eigenlijk is het niet de goochelaar die de show maakt maar het publiek. De reactie van het ‘slachtoffer’ en de timing is altijd nét iets anders. Dat merk je in het moment en je houdt er heel leuke herinneringen aan over.

Een goochelaar zorgt voor discussie

Eigenlijk begint een goede goocheltruc pas wanneer de clou is geweest en de goochelaar naar de volgende tafel is gelopen. Waar kwam dat geld vandaan? Hoe verwisselde hij die rode bal met die blauwe? De meest wilde theorieën komen boven tafel drijven, van ‘in de mouw’ tot aan ‘zwarte magie’. Vooral in situaties waarin gasten elkaar niet zo goed kennen levert een goochelaar direct leuke gesprekken op. Dat is weer eens wat anders dan de weersvoorspelling of politiek geneuzel.

Je hebt geen kind meer aan kinderen

Kinderen houden van feestjes voor kinderen. Ze vinden het daarentegen vervelend om meegesleept te worden naar ‘volwassen’ evenementen. De ouders worden ook niet vrolijk van een kind dat zich stierlijk zit te vervelen. Een goochelaar, ballonartiest of goochelaar die ook ballonnen kan vouwen zorgt gegarandeerd voor entertainment.

Je leert er iets van

Er zijn mensen die liever niet weten hoe een truc in elkaar zit omdat het de magie zou breken. Veel mensen vinden het juist heel leuk om de truc te doorzien en deze zelf uit te proberen. Zo zijn er veel kinderen die na een feestje zelf goochelen als hobby hebben genomen en later een voorstelling voor hun familie opvoeren. Dat zijn echt onvergetelijke momenten!

Vergeet niet contact op te nemen met Goochelaar Jordi, de artiest waar je met veel plezier aan terug zult denken!

Andere blog artikelen

  • kindergoochelen op een basisschool

    Hieronder zie je de foto's van mijn optreden op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer. Ik heb mijn kunsten al meerdere keren voor deze basisschool mogen…

  • kindergoochelaar Jordi

    Goochelen voor kinderen uit de omgeving van Tsjernobyl Naast mijn werk als goochelaar ben ik ook werkzaam als Coördinerend Deskundige in de Stralingsbescherming. Tijdens mijn…

  • goochelaar voor bedrijfsfeest

    Regelmatig doe ik optredens als tafelgoochelaar op huwelijksfeesten. De onderstaande reactie kreeg ik na een optreden in Tilburg. Altijd weer erg leuk om te lezen dat iedereen het leuk…

door | sep 23, 2021 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *