Home » goochelaar » 4 goocheltrucs met dodelijke afloop

4 goocheltrucs met dodelijke afloop

Er zijn veel goocheltrucs en illusies waarbij artiesten zich in een ogenschijnlijk gevaarlijke situatie bevinden. Het idee van gevaar wekt spanning op, het besef dat het een veilige truc is geeft de toeschouwers een gerust gevoel. Helaas zijn niet alle trucs veilig om uit te voeren, soms loopt het echt mis. De volgende vier goochelaars stierven tijdens hun act.

dodelijke goocheltrucs

1. Black Herman

Benjamin Rucker was Black Herman, een politiek geëngageerde goochelaar van Afrikaans-Amerikaanse afkomst die voornamelijk voor een gekleurd publiek optrad. Zijn culturele achtergrond als kleurling in Virginia gebruikte hij in zijn act, hij maakte graag Ku Klux Klan leden belachelijk. Zijn grote truc was levend begraven worden, tot wel drie dagen achtereen. Hij werd niet echt begraven, dat was de truc. Toen hij echt stierf op het podium door een hartaanval wilde het publiek dit niet geloven. Er werd zelfs geld gevraagd om zijn uitvaart bij te wonen, in de hoop dat hij levend tevoorschijn zou komen. Helaas was dit niet het geval, de wederopstanding van Black Herman zou niet plaatsvinden.

2. Washington Irving Bishop

Deze mentalist en spiritualist kon zogenaamd de gedachten lezen van het publiek, ook was hij de bedenker van autorijden met een blinddoek op (die toen gelukkig nog niet zo snel reden). Tijdens zijn act verloor hij vaak het bewustzijn, waardoor hij dood leek maar dat niet echt was. Dit was geen acteerwerk, dit was echt een aandoening die Bishop had. Daarom droeg hij altijd een papiertje met zich mee waarop stond dat er geen autopsie uitgevoerd mocht worden binnen 48 uur na zijn ‘overlijden’. Na een dergelijk voorval in 1889 werd er een autopsie uitgevoerd door twee artsen, die bepaalden dat hystero catalepsy de doodsoorzaak was. Zijn vrouw beweerde dat hij niet echt dood was, en dat hij tijdens de autopsie was gedood door de artsen.

3. Chung Lin Soo

De Amerikaan William Ellsworth Robinson trad op als de Chinese artiest Chung Lin Soo. Aan het begin van de twintigste eeuw waren er meerdere goochelaars die gebruik maakten van een ‘exotische’ uitstraling om hun act invulling te geven. De grote truc van Soo was ongetwijfeld het opvangen van een kogel, die afgevuurd werd door een pistool. Er was een dubbele loop met één echte kogel en een losse flodder. Maar Robinson was lui en maakte het pistool niet schoon waardoor kruit zich ophoopte in de loop met dodelijke afloop. Normaal gesproken sprak hij in een nep Chinese taal, dit zou de eerste en laatste keer zijn dat hij Engels sprak op het podium: “Oh mijn God, er is iets gebeurt. Laat het gordijn zakken!”

4. Karr the Mysterious

Charles Rowan was een Zuid-Afrikaanse illusionist die vooral bekend stond als boeienkoning. In 1930 zou hij zichzelf bevrijden en uit de weg duiken van een rijdende auto, maar door overmatige adrenaline in zijn lichaam kreeg hij een hartinfarct waardoor hij pas te laat uit zijn boeien los kon komen. Karr werd vervolgens overreden door een auto, wat naast treurig ook ironisch was gezien zijn naam “Karr”.

Tommy Cooper hebben we al in eens eerder genoemd, de Britse goochelaar en komiek die regelmatig deed alsof hij een hartaanval kreeg op het podium. Toen dit echt gebeurde lachte het publiek er hartelijk om, omdat er te laat werd ingegrepen stierf hij ter plekke. Zijn dood werd gefilmd en is online te vinden. Hier is een aflevering van Cooper in betere tijden om dit artikel met een lach af te sluiten:

Andere blog artikelen

  • vraagtekens hoe werken goocheltrucs

    Vrijwel iedereen wil op een punt in zijn of haar leven enkele goocheltrucs leren. Gewoon voor de lol, om op een feestje te laten zien,…

  • beginnende goochelaars

    Omdat ik zelf als klein jongetje ben begonnen met goochelen vind ik het fantastisch als kinderen interesse tonen in de wereld van magie. Ik heb…

  • Kaartengoocheltrucs.nl Er bestaat een grote gemeenschap van goochelaars en illusionisten die hun technieken en geheimen met elkaar delen. Sinds de opkomst van het internet is…

door | okt 31, 2020 | goochelaar, Goochelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *